BIZIT plus

Windows 11 i nova početna stranica sa podešavanjima

Microsoft je sve bliže objavljivanju nove početne stranice sa podešavanjima u operativnom sistemu Windows 11. U ažuriranju koje je objavljeno za Windows Insiders na Beta kanalu, Microsoft je dodao početnu stranicu sa „interaktivnim karticama“ koje vam omogućavaju da brzo pređete na različita podešavanja, kao što su personalizacija uređaja, Bluetooth kontrole, oporavak naloga i još mnogo toga.

PCPress.rs Image

Stranica će takođe prikazati preporučena podešavanja koja se menjaju na osnovu vaših „specifičnih obrazaca korišćenja“, dajući vam prečice do podešavanja koja najviše koristite, kao što su dozvole za prikaz, zvuk i pretragu.

Izgleda da Microsoft takođe koristi ovu novu početnu stranicu kao način da reklamira neke od svojih usluga. Postoji odeljak koji pokazuje koliko skladišta u oblaku imate u OneDrive-u, zajedno sa dve kartice posvećene prikazivanju statusa vaše pretplate za Microsoft 365 i Xbox. Microsoft kaže da će meni imati do sedam kartica za početak, „a još će uskoro doći“. Kompanija je prvi put počela da testira ovu funkciju u junu.

Još jedna zgodna funkcija koju bi Microsoft uskoro mogao objaviti je Windows Backup aplikacija. Prvi put predstavljena u maju, aplikacija vam omogućava da napravite rezervnu kopiju računara kada se spremate da koristite novi. Osim što automatski primenjuje vaša postojeća podešavanja na vaš novi računar, takođe će preneti sve zakačene aplikacije na radnu površinu, meni Start i traku zadataka. Microsoft kaže da neće automatski instalirati ove aplikacije na vaš novi računar, ali će vam pružiti prečice koje vas povezuju ili sa Microsoft Store-om ili sa veb-sajtom programera da biste ih ponovo instalirali.

Pročitajte i:  Microsoft otpušta još radnika u gejming industriji

Na kraju, Microsoft pokreće malo ažuriranje svoje funkcije dinamičkog osvetljenja. Kada bude dostupan svima, moći ćete da koristite alatku za sinhronizaciju boje naglaska na Windows-u sa perifernim uređajima i komponentama računara, kao i za postavljanje prilagođenih boja za svoje uređaje.

Sve ove funkcije dolaze sa Windows 11 Insider Preview Build 22631.2262, koja se sada pokreće na Beta kanalu.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: