OTP banka omogućila plaćanje putem Apple Pay-a

OTP banka Srbija je od 21. jula 2020. godine, uz podršku kompanije Mastercard, omogućila svojim klijentima da plaćaju putem Apple Pay-a. Uz veću sigurnost, bezbednost i zaštitu podataka prilikom plaćanja putem Apple uređaja, klijenti OTP banke sada mogu da plate na prodajnom mestu bez razmene platne kartice ili gotovine sa prodavcem i bez dodirivanja POS terminala rukama.

PCPress.rs Image

Dovoljno je da klijent koji koristi iPhone ili Apple Watch prinese svoj prenosni uređaj POS terminalu i na taj način obavi beskontaktno plaćanje. Klijent može biti siguran da jedino on ima mogućnost plaćanja Apple Pay aplikacijom jer svoj uređaj otključava ili biometrijskom autentifikacijom kao što su otisak prsta i prepoznavanje lica vlasnika, ili ukucavanjem svog koda za otključavanje uređaja.

Na taj način Apple Pay pruža mogućnost plaćanja robe i usluga uz održavanje fizičke distance i minimalnog kontakta sa drugim ljudima, na svim prodajnim mestima gde je omogućeno beskontaktno plaćanje platnim karticama.

Olakšana kupovina na internetu

Pored plaćanja na prodajnom mestu, olakšana je i kupovina na internetu. Bilo da se onlajn plaćanje vrši unutar neke od aplikacija ili na pretraživaču Safari, korisnici iPhone-a, iPad-a ili Mac-a koji kupovinu obavljaju Apple Pay-om ne moraju da kreiraju nalog niti da ponovo unose podatke svoje platne kartice i podatke o mestu dostave.

Sigurnost i zaštita podataka predstavljaju srž saradnje OTP banke sa kompanijama Mastercard i Apple. Uvek kada koristite svoju Mastercard platnu karticu OTP banke u okviru Apple Pay mobilnog novčanika, stvarni broj vaše kartice se ne čuva ni na uređaju niti na Apple serverima. Umesto toga, za dati uređaj se dodeljuje jedinstveni broj koji je enkriptovan i bezbedno sačuvan u sigurnom elementu na sertifikovanom čipu uređaja koji je kreiran da bezbedno čuva informacije, što predstavlja industrijski standard.

PCPress.rs Image

Sve što klijenti OTP banke treba da urade, je da u svom iPhone-u pokrenu aplikaciju Wallet, izaberu znak “+” i prate dalje korake za dodavanje Mastercard kreditne ili debitne kartice. Čim korisnik doda svoju karticu na svoj iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac, odmah može da počne da koristi uslugu Apple Pay na svom uređaju. Pritom, korisnici će i dalje imati pristup svim promocijama i pogodnostima koje im i inače omogućavaju OTP banka ili Mastercard.

OTP banka nastavlja da pomera granice u uvođenju inovacija po meri svojih klijenata, a Apple Pay uslugu mogu da koriste svi klijenti Banke koji imaju iPhone i jednu od Mastercard platnih kartica Banke.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,