Otvoren 12. ciklus mts app konkursa

Kompanija Telekom Srbija je, u skladu sa dobrom praksom na polju društvene odgovornosti i podrške mladim talentima, pokrenula 12. mts app konkurs za izradu aplikacija za mobilne uređaje.

PCPress.rs Image
Autor fotografije: Telekom Srbija

Poziv za učešće na konkursu upućen je na adrese 51 škole koje rade prema programu namenjenom talentima na polju matematike, informatike i računarstva. Pred učenicima je zadatak da osmisle i izrade korisnu i zanimljivu aplikaciju za mobilne uređaje, a žiri će, pored originalnosti ideje i kompleksnosti u rešenju koda, posebno vrednovati aplikacije koje imaju društveno odgovornu namenu, mogu da unaprede upotrebu mobilnih telefona, doprinesu razvoju telekomunikacionih usluga ili zaštiti životne sredine.

Vredne nagrade i dragoceno iskustvo koje stiču radeći na aplikacijama, odličan su motiv za sve učesnike kojima mts app konkurs pruža priliku da se povežu, sledeći slična interesovanja i tako podele svoje znanje i veštine. I ove godine konkurs će biti realizovan u onlajn formatu, a za učesnike će biti pripremljene prezentacije u cilju upoznavanja sa zahtevima konkursa, temama i dosadašnjim uspešnim primerima aplikacija.

Nakon završetka mts app konkursa, pet pobedničkih timova i aplikacija dobiće priliku da učestvuje u Regionalnom app izazovu i da se za glavnu i specijalnu nagradu takmiči sa učenicima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, jer konkurs pod istim uslovima organizuju i m:tel BiH i m:tel CG.

PCPress.rs Image
Autor fotografije: Telekom Srbija

U mts app konkursu je do sada 193 tima predstavilo čak 200 aplikacija.  Konkurs je deo krovnog programa „Pokrećemo pokretače“  koji je Telekom Srbija pokrenuo sa ciljem da osnaži pojedince i institucije da u svom okruženju pokrenu pozitivne promene. mts app konkurs je uvršten u selekciju prestižne evropske organizacije CSR Europe, kao primer uspešne saradnje sa mladima,  a podržava ga i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Rok za prijavu timova i kratkog opisa aplikacija koje timovi planiraju da izrade je 25. novembar 2022. godine, dok prijavljeni timovi gotove aplikacije treba da dostave do 27. januara 2023. godine.

Više informacija o mts app konkursu možete pronaći na linku: mts app konkurs | mts Tvoj svet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,