Otvoren 22. YU INFO i 6. internacionalna konferencija ICIST na Kopaoniku

Na Kopaoniku je 28. februara svečano otvorena 22. konferencija o računarskim naukama i informacionim tehnologijama YU INFO 2016 kao i 6. internacionalna konferencija o informacionom društvu i tehnologijama ICIST 2016.

Prof. dr Miodrag Ivković otvara YU INFO 2016
Prof. dr Miodrag Ivković otvara YU INFO 2016
Siniša Nešković, profesor FON-a, diskutuje na uvodnom predavanju
Siniša Nešković, profesor FON-a, diskutuje na uvodnom predavanju

Predsednik programskog i organizacionog odbora konferencije YU INFO prof. dr Miodrag Ivković obratio se velikom broju okupljenih informatičara u svečanoj sali kongresnog centra “Konaci”. On se osvrnuo na rezultate prethodnih konferencija i najavio 6 govornih sesija i dve poster sesije konferencije YU INFO, kao i 8 govornih sesija i dve poster sekcije konferencije ICIST. On se posebno zahvalio programskim urednicima konferencije ICIST profesorima Miroslavu Trajanoviću, Zori Konjović i Milanu Zdravkoviću, koji se obratio učesnicima iz inostranstva.

Jožek Gruškovnjak na uvodnom predavanju po pozivu
Jožek Gruškovnjak na uvodnom predavanju po pozivu

Uvodno predavanje po pozivu održao Jožek Gruškovnjak iz firme Inluceo Consulting ltd. On je u okviru predavanja Aligning IT and Business Priorities apelovao da stručnjaci iz oblasti IT-ja nauče da artikulišu poslovne vrednosti i da u preduzećima preuzmu instrumentalnu ulogu. Posle ovog zanimljivog predavanje najavljeno je da će se održati dva okrugla stola: “Šta kompanije i savremeni biznis očekuju od javnih i privatnih kompjuterskih mreža” i “Opet Data and Open Government”.

Živojin Šuštran, Marko Mišić, Jelica Protić, Saša Stojanović, Milana Prodanov i Sofija Purić
Ekipa ETF-a: Živojin Šuštran, Marko Mišić, Jelica Protić, Saša Stojanović, Milana Prodanov i Sofija Purić

Pred učesnicima su tri dana zanimljivog konferencijskog programa ali i dovoljno snega za rekreativne aktivnosti i najavljeno druženje u organizaciji kompanije Telegroup na kome će nastupiti poznata niška grupa Penthouse Band.

Facebook komentari:
SBB

Dejan Ristanović

www.dejanristanovic.com