BIZIT plus

Otvoren BIZIT 2019, u fokusu – digitalna ekonomija

BIZIT 2019, najveći IT biznis skup koji organizuje PC Press, otvoren je danas u Beogradu. Pozdravni govor i uvodna obraćanja su održali Vesna Čarknajev, direktor PC Press-a, Milan Dobrijević,  iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, rukovodilac grupe za digitalnu agendu, kao i Aleksandar Žigić i Darko Nikolić iz kompanije Aldo Robotics.

PCPress.rs Image

Ovogodišnji BIZIT se održava pod jednostavnim geslom koje odlično ilustruje temu – Digitalna ekonomija.

“Za digitalnu transformaciju je pre svega potrebno znanje i spremnost na promene. Najgori smo neprijatelj sebi i svojoj firmi kada želimo da “samo još malo” guramo onako kako smo navikli, jer nam je teško da mislimo, učimo, menjamo… Zato i govorimo o digitalnoj transformaciji. Promeni poslovanja kako bi se na najbolji način iskoristili potencijali novih tehnologija. I kako bi se na tim tehnologijama zaradilo,” rekla je Vesna Čarknajev.

“Imamo konstantan rast u svim područjima IT sektora. 74,3% odsto građana koriste internet usluge, mladi između 16 i 24 godine svi koriste internet, a 99% preduzeća koristi internet konekcije. U prvih osam meseci osnovano je 229 novih programerskih firmi. Ključna stvar u narednom periodu će biti sinergija privrede i vlade, a primetan je i veliki rast IT brucoša ove godine,” rekao je Milan Dobrijević iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Pročitajte i:  PC Press slavi 29. rođendan!

PCPress.rs Image

Kao i svake godine, tema BIZIT manifestacije jeste primena savremenih u poslovne svrhe, a skup ima za cilj da ukaže na najmodernija rešenja u domenu biznis tehnologija, analizira i prognozira trendove, te okuplja najbitnije ljude iz poslovnog sveta koji razmenjuju iskustva, ali i demonstriraju na praktičnim primerima benefite od implementiranja savremenih tehnologija u svakodnevne poslovne procese.

Stvar je u tome da će onaj ko bude koristio nove tehnologije brzo napredovati, a onaj ko se drži starih neće ostati na istom, već će vrtoglavo propadati, ni sam ne razumevši kako se odjednom sve raspada, zaključila je gospođa Čarknajev.

PCPress.rs Image

Dvodnevna BIZIT 2018 manifestacija se održava 6. i 7. novembra u Beogradu, u Klubu poslanika. Pokrovitelji BIZIT-a su mts, Enetel, Roaming Networks, Schneider Electric, Vesimpex, kao i GoPro, Clico, ABSoft, TRS, Sophos, Konvereks, IIB, Veeam, Mastercard, Comtrade System Integration, te Original, Vertiv, Netcast, EnelPS, Marsh i Digitcom. Partneri panela su Telenor, Vip, Roaming Networks i Teri Inženjering. Manifestaciju su podržali i Heineken, kao i Mozzart, Doncafe i mnogi drugi…

Facebook komentari: