BIZIT plus

Otvoren konkurs “Nacionalna nagrada” Svetske organizacije fotografa za Srbiju

Svetska organizacija za fotografiju sa zadovoljstvom objavljuje da je otvoren konkurs za Nacionalnu nagradu za Srbiju. U okviru Sony World Photography Awards, Nacionalne nagrade pružaju jedinstvenu priliku učesnicima svih nivoa, iz više od pedeset zemalja, da promovišu svoj rad i budu prepoznati na ovom međunarodno poznatom takmičenju.

PCPress.rs ImagePCPress.rs Image

Srpski fotografi koji uđu u bilo koju od deset kategorija ovog takmičenja, automatski će se naći u izboru za Nacionalnu nagradu za Srbiju. Dobitnik Nacionalne nagrade za Srbiju, pored najsavremenije digitalne Sony opreme za fotografisanje, dobiće i priliku da njegova fotografija bude promovisana globalno, kao i prikazana na godišnjoj izložbi Sony World Photography Awards u Londonu, u aprilu 2019. godine.

U svom dvanaestom izdanju, takmičenje slavi najbolju savremenu fotografiju, u proteklih 12 meseci, u svim žanrovima medija. Fotografije su besplatne i dostupne na veb stranici www.worldphoto.org/swpa. Dobitnici nagrada i kandidati koji se nađu u užem izboru na Sony World Photography Awards, steći će međunarodno priznanje i prepoznatljviost, a pored novčanih nagrada i najnovije Sony digitalne opreme za fotografisanje, dobiće priliku da učestvuju i na svetskim izložbama. Pobedničke radove izabraće žiri sačinjen od vodećih međunarodnih stručnjaka iz oblasti fotografske industrije, kustosi muzeja, ljudi iz oblasti izdavaštva, medija i festivala.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S24 serija: siguran put do savršenog snimka

Otvorenim takmičenjem u kome žiri ocenjuje pojedinačne fotografije u okviru deset kategorija (Arhitektura, Putovanje, Kultura, Ulične fotografije itd.) predsedavaće Rebeka Mekliland, direktorka fotografije i šefica umetničke produkcije za Saatchi Saatchi & Prodigious iz Velike Britanije. Ona će takođe predsedavati i Takmičenjem za mlade i Nacionalnim nagradama.

PCPress.rs Image

Rokovi za dostavljanje prijava za Sony World Photography Awards 2019:

  • novembar 2018. u 13.00 časova – Studentsko takmičenje
  • januar 2019. u 13.00 časova – Otvoreno, Takmičenje za mlade i Nacionalna takmičenja
  • januar 2019. u 13.00 časova – Profesionalno takmičenje

Lista kandidata koji se nađu u užem izboru za dodelu nagrada na Otvorenom i Takmičenju za mlade biće objavljena 5. februara 2019. godine.

Pobednici Otvorenog i Nacionalnog takmičenja biće proglašeni 26. februara 2019. godine.

Lista kandidata koji se nađu u užem izboru na Profesionalnom i Studentskom takmičenju biće objavljena 2. aprila 2019. godine.

Pobednici u kategorijama Fotograf godine, Otvorenog takmičenja, Studentskog, Takmičenja za mlade i Profesionalnog takmičenja biće proglašeni 17. aprila 2019. godine.

Radovi pobednika Sony World Photography Awards 2019 biće izloženi u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu od 18. aprila do 6. maja 2019. godine.

Facebook komentari: