ERP 2024

Otvoren prvi BizIT

U ponedeljak, 12. maja, na Beogradskom sajmu otvoren je 58. Međunarodni sajam tehnike.

Po prvi put otvoren je i BizIT, prvi sajam o poslovnoj primeni ICT rešenja u našoj zemlji.

20140512-185252.jpg

BizIT je otvorio Zdravko Jelušić, potpredsetnik Privredne komore Srbije, a nakon njegovog govora uvodnog izlaganja Dejana Ristanovića, glavnog i odgovornog urednika časopisa PC Press, usledile su ERP teme.

“U cilju daljeg ekonomskog i društvenog napretka, plan EU je da do 2020. stvori digitalno društvo i digitalnu ekonomiju. Ovakva ekonomija zasniva se na uspostavljanju jedinstvenog digitalnog tržišta od koga se očekuje da obezbedi održivi i pametan rast u Evropi.

Plan Digitalne agende za Evropu je da svi imaju pristup brzom internetu, a da do 2015, polovina stanovništva kupuje preko interneta, kao i da trećina malih i srednjih preduzeća prodaje onlajn. Glavne, do sada uočene prepreke za stvaranje jedinstvenog digitalnog tržišta su: nedostatak saradnje zemalja članica čija posledica su usitnjena digitalna tržišta; porast sajber kriminala; manjak investicija i istraživanja, kao i nedostatak digitalne pismenosti i veština“, rekao je danas potpredsednik PKS-a, Zdravko Jelušić na svečanom otvaranju Prvog poslovnog sajma BizIT.

Pročitajte i:  BIZIT Plus seminar Kontekst prodaje - Predstavljamo predavače - Miroslav Varga

U utorak, 13. maja, tema će biti cloud, a o svim temama i predavačima detaljno se možete informisati na sajtu www.bizit.rs. Za informacije u realnom vremenu pratite naše naloge na društvenim mrežama – Twitter i Facebook i zvanični hashtag – bizit2014.

BizIT traje od 12. do 16. maja, a ulaz na sajam i konferenciju besplatan je za sve posetioce Međunarodnog sajma tehnike.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,