BIZIT plus

Otvorena prva TOMORROW konferencija

TOMORROW konferencija, najveća evropska Crypto, NFT i Metaverse konferencija, otvorena je danas u Beogradu, u Belexpo centru. Na ovom jedinstvenom događaju koji traje do 15. maja, vodeći svetski stručnjaci iz ove oblasti doneli su najaktuelnije i premijerne informacije o blokčejnu i kriptovalutama, kao i o “rudarenju” i ulaganjima.

PCPress.rs Image
Foto: Todor Milivojević

Više od dve i po hiljade posetilaca iz celog sveta, imalo je priliku da, prvi put u Evropi a drugi put na svetu, prisustvuje panelu u Metavers-u, da više saznaju o novim dešavanjima u NFT svetu, kao i o mogućnostima njihovog prikupljanja i primene.

U skladu sa svojim imenom “TOMORROW”, priređeno je spektakularno futurističko otvaranje, uz specijalne efekte, lasere i pirotehniku, a posetiocima je, u prepunoj sali, dobrodošlicu simbolično poželeo čovek u astronautskom odelu.

PCPress.rs Image
Foto: Todor Milivojević

Program je ispred Vlade Srbije otvorio Nenad Paunović, ukazujući da je Srbija i te kako svesna značaja ove oblasti i da je davno počela sa regulacijom tržišta kriptovaluta, te je i pozvao zainteresovane da ulažu u našu zemlju, jer ona “štiti i intelektualno vlasništvo”. Prema njegovim rečima, sledeća revolucija je spajanje biologije i IT-a.

U prepunoj velikoj sali Belexpo centra, belgijski investitor i stručnjak za blokčejn, Bruno Ver, ukazao je na to da su kriptovaluta i NFT budućnost jer opada vrednost novca, ali da mora da postoje jasna pravila u poslovanju, jer ljudi nisu upoznati sa tim kako se na njih plaćaju porezi. Ver koji je suosnivač i izvršni direktor NIFTIFY, vodeće svetske kompanije u NFT-u.

Pročitajte i:  Meta kupuje 350.000 Nvidia GPU-ova
PCPress.rs Image
Foto: Todor Milivojević

Sjajan interaktivni panel pod nazivom “Wonderwomen in NFT-s” priredile su Tanja Bivić Plankar, Aleksa Mil, Megan Plisky i Ana Nives Radović, pod moderatorskom palicom Dajane KO. One su složno, želele da podstaknu sve žene koje imaju slična interesovanja, da se zauzmu za svoje ideje i poduhvate.

Za izlaganje panelista u Metaversu, tražilo se mesto više. Po prvi put u Evropi, a tek drugi put u svetu, panel koji je vodio Vitomir Jevremović održan je u Metaverse-u. Panelisti iz celog sveta pojavili su se na sceni kao avatari u virtuelnom prostoru, a govornici su nosili VR slušalice. Razgovoralo se takođe na aktuelnu temu NFT-a, dok su posetioci to mogli da gledaju na LED ekranima u realnom vremenu.

PCPress.rs Image
Foto: Todor Milivojević

Program TOMORROW konferencije do nedelje 15. maja

Program TOMORROW konferencije obuhvata skoro 100 govornika, 7 ekskluzivnih panela i više od 50 izlaganja. Za one koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, konferencija se prenosi online preko zvanične platforme.

Veliko interesovanje kada je program narednih dana u pitanju, vlada za predavanja Krega Selersa, osnivača kriptovalute Tether, kao i trenutne tendencije kriptovaluta o kojima će govoriti predsednica Blockchain Alijanse Evrope, Tanja Bivić Plankar. Isčekuje se predavanje Marka Suvajdžića sa Univerziteta Floride, Aleksandra Matanovića, osnivača berze kriptovaluta ECD i mnogih drugih.

Pročitajte i:  Bitcoin troši više od dva procenta električne energije u SAD-u
PCPress.rs Image
Foto: Marko Edge

Za subotu 14. maja, EXIT festival i jedan od vodećih producenata elektronske muzike Maceo Plex, lansiraće specijalnu NFT kolekciju tokom TOMORROW konferencije. Noćni program obuhvatiće ekskluzivni događaj u Belexpo Centru u saradnji sa Exit-om, sa Maceo Plexom kao zvezdom večeri.

Sve dodatne informacije o konferenciji možete pronaći na zvaničnom sajtu konferencije https://tmrwconf.net/.

Facebook komentari: