Otvorena tehnološka konferencija TOMORROW: Srbija je zemlja inovacija, kreativnosti i znanja

Minutom ćutanja za sve žrtve tragičnih događaja u Beogradu i Mladenovcu otvorena je najveća evropska tehnološka konferencija – Tomorrow. Velikom broju posetilaca na glavnoj bini obratio se ministar informisanja i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Mihailo Jovanović, kao i domaćini – direktor Tomorrow konferencije Zoran Tadić i programska direktorka konferencije Anita Kalergis.

PCPress.rs Image
Foto: Marko Obradović Edge 

Ministar informisanja i telekomunikacija poželeo je dobrodošlicu svim gostima istakavši da je prema podacima Eurostarta Srbija druga po broju eksperata u Evropi. “Tokom poslednje tri godine, rast eksperata iz Srbije bio je najveći u Evropi. Otkad je Ana Brnabić na mestu premijerke, Srbija je postala ICT powerhouse u Evropi, vodeći ekonomsku tranziciju zajedno sa inovativnim i znanjem potkrepljenim ekonomskim rastom. Dobrodošli u Srbiju, zemlju inovacija, kreativnosti i znanja. Svi ste ovde dobrodošli”, zaključio je ministar Mihailo Jovanović.

PCPress.rs Image
Ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović; Foto: Marko Obradović Edge 

Domaćini Anita Kalergis i Zoran Tadić najavili su naredno beogradsko izdanje Tomorrow konferencije, takođe u Štark Areni, a pre toga će konferecija doživeti i svoje drugo izdanje u Dubaiju, u februaru 2024. 

Gosti su današnje otvaranje mogli da prate na 500 kvadratnih metara led ekrana, uz specijalne efekte na impozantnoj bini, na koju je došao i Tomorrow astronaut, maskota konferencije, koji se pozdravio posetioce.

PCPress.rs Image
Zoran Tadic, direktor konferencije; Foto: Marko Obradović Edge 

Tokom naredna tri dana, svi posetioci će moći da prate više od 100 međunarodno priznatih govornika i prezentera, među kojima je svakako važno naglasiti predavanja koje će držati nagrađivani reditelj i najprodavaniji autor Njujork Tajmsa Jan Halperin, proslavljeni evropski ekonomski stručnjak Ervin Voloder, princeza metaversa Kristina Jan Zang, dok će kao regionalne tech zvezde svoje prezentacije imati koosnivač ECD-a Aleksandar Matanović, i naravno svetski priznati ekonomista i broker Vladimir Đukanović.

PCPress.rs Image
Anita Kalergis, Krypto Granny, Xprizo; Foto: Marko Obradović Edge 

Beogradska, druga po redu Tomorow konferencija, usledila je nakon pravog tech spektakla u Dubaiju pred više od 12 hiljada učesnika, održanog u februaru ove godine. Konferencija je ugostila više od 80 međunarodno priznatih lidera iz industrije koji su na binama sa najmodernijom produkcijom pričali o najnovijim trendovima iz savremenih tehnologija.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: