ERP 2024

Otvorene su rezervacije za Tesla Model Y

Novi Tesla električni automobil, Model Y, koji spada u kategoriju crossover SUV vozila srednje veličine, najverovatnije će početi da se prodaje krajem 2020. ili početkom 2021. godine, ali je kompanija već omogućila zainteresovanim kupcima da rezervišu automobil. Depozit koji osigurava rezervaciju iznosi 2.500 dolara.

PCPress.rs Image

Na stranici za rezervaciju postoje neke indikacije o tome kada će koja varijanta Model-a Y biti puštena u prodaju. Tako već sada znamo da varijanta sa sedam sedišta neće biti dostupna pre 2021. godine (standardni model će imati pet sedišta). Model sa sedam sedišta biće oko 3.000 dolara skuplji od standardnog modela.

Tesla CEO, Elon Mask zvanično je predstavio Model Y na jučerašnjoj promociji u Tesla Design Studio-u u Los Anđelesu. Inače, očekuje se da će proizvodnja Model-a Y mnogo brže dostići pun stepen proizvodnje od prethodnih modela, s obzirom da se čak 75% delova upotrebljava i na Model-u 3.

Inače, Model Y je viši od Model-a 3 što vozaču daje bolji pregled, a još jedna od značajnih razlika je i to što će imati panoramski krov. Početna cena za Model Y biće 39.000 dolara i imaće autonomiju od 370 km. Pored osnovnog modela, na raspolaganju će biti varijanta sa dual motorom, koji će sa jednim punjenjem moći da dostigne 450 km, kao i varijanta koja će moći da pređe 480 km. Sve varijante imaće iste performanse što se tiče ubrzanja (3.5s od 0 do 100 km/h), kao i maksimalnu brzinu od 240 km/h.

Pročitajte i:  Tesla: Nova otpuštanja donose radikalne promene

Cene za druge varijante biće znatno više od cene standardnog Model-a Y. Long-range verzija će koštati od 47.000 dolara, varijanta sa dualnim motorom od 51.000 dolara, dok će sportska (performance) varijanta koštati od 60.000 USD.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari: