Ova besplatna Windows wallpaper aplikacija daje super moći vašem desktopu 

Microsoftove vesele pozadine za Windows 11 su sjajne, ali postoji bolji način da učinite da vaš Windows desktop bude inspirativniji.

PCPress.rs Image

Lively Wallpaper donosi animacije, audio vizualizatore, pa čak i prikaze live website-ova na desktopu

Lively Wallpaper by rockdanister je besplatna aplikacija koja transformiše vaš Windows desktop živom, dinamičnom pozadinom. Lively je projekat otvorenog koda i drugoplasirani za Microsoft Store App Awards 2022. Iako Lively Wallpaper nije jedina aplikacija za live wallpaper za Windows, to je verovatno najbolja besplatna opcija i ima jedan posebno zgodan trik: možete pretvoriti bilo koju web lokaciju u živu pozadinu desktopa.

Kako da podesite Lively Wallpaper

Prvo, moraćete da odlučite koju verziju Lively pozadine da instalirate. Većina treba samo da uzme aplikaciju iz Microsoft Store-a, ali takođe možete preuzeti Lively direktno sa web lokacije programera. Iako su dve verzije uglavnom iste, neke pozadine web lokacija možda neće biti pravilno prikazane bez dodatka koji radi samo sa direktnim preuzimanjem. Kada instalirate aplikaciju, dvaput kliknite na ikonu Lively Wallpaper na sistemskoj paleti. Aplikacija dolazi sa desetak live wallpapers, a klikom na bilo koju – postavićete je kao aktivnu pozadinu. Takođe možete pokušati da kliknete desnim tasterom miša na pozadinu i potražite opciju Customize. Neke pozadine, kao što je ugrađeni „Triangles & Light“, omogućavaju vam da prilagodite boju, osvetljenje i druge detalje kroz ovaj meni, a neke čak mogu da reaguju na sistemski zvuk. Za korisnike sa više monitora, Lively vam omogućava da postavite različite pozadine za svaki ekran. Kliknite na dugme Aktive Wallpapers na vrhu, a zatim se uverite da je označen samo izabrani ekran da biste izbegli bilo kakvo neželjeno rastezanje pozadine. Takođe bi trebalo da označite opciju Always pick screen when choosing wallpaper, koja prikazuje birač monitora svaki put kada izaberete novu pozadinu.

Pročitajte i:  Microsoft testira oglase u Windows 11 Start meniju

Pretvorite web stranice u pozadine

Dinamične pozadine i video snimci koji se ponavljaju su uredni, ali pravi potencijal Lively-ja dolazi od pretvaranja web lokacija u pozadinu desktopa. Ovo pretvara aplikaciju iz izvora lepog pejzaža u beskrajan izvor zabave ili produktivnosti.

Da biste dodali web lokaciju u Lively, samo kliknite na dugme Add Wallpaper na vrhu, nalepite web lokaciju u polje za URL, a zatim kliknite na dugme sa strelicom.

Skoro svaka web lokacija sa živim, ažuriranim informacijama ili vizuelnim prikazima može da napravi odličnu pozadinu u Lively Wallpaper-u. Evo nekoliko ideja:

 • Koristite web verziju Tabliss-a za automatsko ažuriranje pozadina fotografija i informativnih vidžeta
 • Postavite džinovski analogni sat na desktop
 • Koristite Windi.com za vremensku mapu uživo
 • Pogledajte Minecraft snimke ekrana koji odgovaraju trenutnom vremenu
 • Koristite Mirovu jednostavnu web tablu kao platno za skice i stikije
 • Obiđite svet uz Drive and Listen
 • Podesite pozadinu na neke YouTube vizuelizacije u petlji
 • Razbijajte zidove ili ispucajte nekoliko mehurića da biste se oslobodili stresa

Podrazumevano, pozadine web lokacija će reagovati na unos mišem, ali ne i kontrole sa tastature. Da biste omogućili tastaturu ili onemogućili unos mišem, idite na Settings > Wallpaper. Imajte na umu da će omogućavanje tastature sakriti i ikone na radnoj površini. Možda ćete želeti i da onemogućite zvuk na bilo kojoj web lokaciji koju ste izabrali. Potražite audio klizač u okviru Settings > General.

Pročitajte i:  Promenite ovih 5 Windows podešavanja da biste poboljšali zaštitu vaših podataka

Pronađite još živih pozadina

Ako želite dalje da istražite koncept dinamičke pozadine, postoji nekoliko mesta koja možete pogledati. DeviantArt galerija Lively Wallpaper-a, na primer, uključuje kolekciju animiranih i interaktivnih živih pozadina. (Potreban vam je DeviantArt nalog da biste preuzeli fajlove). Takođe možete da preletite subreddit Lively Wallpaper za ideje ili da pogledate GitHub stranicu za diskusiju projekta. Aplikacija takođe podržava postavljanje video zapisa kao pozadine. Sajtovi kao što su Pexels i Pixabay nude video zapise koji se ponavljaju koji dobro funkcionišu kao pozadine desktopa, a ako odaberete Customize u Lively-u, možete da prilagodite brzinu reprodukcije, boje i zasićenost. Da biste dodali novu pozadinu u Lively, samo kliknite na dugme Add Wallpaper na vrhu. Zatim možete izabrati fajl ili koristiti drag and drop. Ove pozadine možete da skladištite bilo gde, ali Lively nudi sopstveni direktorijum koji možete potražiti pod Settings > General > Wallpaper Directory. Svi wallpaper fajlovi u ovom direktorijumu biće izbrisani kada ih uklonite iz aplikacije, a možete promeniti direktorijum da biste premestili sve pozadine u njemu.

Pročitajte i:  AtlasOS, alternativni OS za Windows, tvrdi da je upravo ono što vam treba za brz rad bez telemetrije

Nekoliko upozorenja

Lively Wallpaper je još uvek u aktivnom razvoju i beleži stalan tok poboljšanja tokom prošle godine, ali još uvek nije bez mana. Neke stvari kojih treba biti svestan:

 • Korisnici laptopa možda žele da onemoguće žive pozadine kada se napajaju iz baterije. Ova opcija je dostupna pod Settings > Performance.
 • Dodatak WebView2 (potreban za Window Swap) izgleda da ima nekih problema. Web pozadine mogu nestati tokom full-screen aplikacija i neće uspeti da se učitaju sve dok ih ne uklonite i ponovo dodate u Lively, a neke dinamičke pozadine možda uopšte neće raditi.
 • Lively Wallpaper je tehnički sposoban da pokreće EXE datoteke kao pozadine, koje bi se mogle dobro upariti sa aplikacijama za vizuelizaciju kao što su Plane9 ili ProjectM, ali aplikacije ne rade ispravno.

Lively Wallpaper je odličan resurs za sve koji žele da začine pozadinu svog desktopa, a sa pozadinama zasnovanim na webu, ograničeni ste samo onim što možete da zamislite.

Izvor: Pcworld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,