BIZIT plus

Ova prelepa Linux distribucija olakšava migraciju sa bilo kog OS-a

U domenu tehnologije, Linux nije ni približno tako težak kao što ljudi pretpostavljaju.

PCPress.rs Image

Solus 4.4 je osvežavajuće prijatno Linux iskustvo, čak i za one koji su navikli na Windows ili MacOS

I sa svakim novim izdanjem glavnih distribucija (kao što su Ubuntu, Linux Mint i Fedora) dobijamo još više razloga da zastupamo to mišljenje.

Ali nisu samo glavne distribucije te koje pomeraju granice jednostavnosti. Čak i manje distribucije pomažu da se Linux ekosistem učini onim u kome svako može da uživa. U stvari, neke od manjih distribucija još više podstiču ideju o jednostavnosti korišćenja.

Solus 4.4 nudi četiri različite verzije koje možete izabrati: Budgie, GNOME, KDE Plasma i Mate. Jedna stvar koju treba imati na umu je da je 4.4 izdanje poslednje za Mate (pošto programeri smatraju da ta konkretna radna površina ne prati razvoj Wayland-a).

Kliknite na meni na desktopu da biste videli svaku instaliranu aplikaciju kategorisanu i spremnu za pokretanje. U tom meniju ćete pronaći aplikacije kao što su Firefox, LibreOffice, Thunderbird, Celluloid (video plejer), Rhythmbox (muzički plejer), Budgie Control Center i još mnogo toga. Ako i dalje tražite ono što vam je potrebno, uvek postoji Software Center za instaliranje aplikacija. Takođe ćete pronaći i Snap i Flatpak, tako da možete da instalirate iz veoma velikog broja aplikacija (i otvorenog koda i vlasničkog). Jedino upozorenje za ovo je da ni Snap ni Flatpak nisu podržani u okviru Softverskog centra. Zbog toga svi Snap i Flatpak paketi moraju biti instalirani iz komandne linije.

Pročitajte i:  Roblox nije blokirao Linux ili Steam Deck  

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: