BIZIT plus

Ovo su članovi žirija Top50 2023 izbora

Tradicionalno, Top50 priznanja PC Press dodeljuje još od 1997. godine najboljim sajtovima, aplikacijama i nalozima na društvenim mrežama. Ove godine ceremonija uručenja priznanja dobitnicima održaće se 5. februara 2024. sa početkom u 15 časova Narodnom muzeju u Beogradu. 

PCPress.rs Image

Kao što već znate, priznanja se dodeljuju u više kategorija, a procedura izbora počinje tako što publika PC Press-a nominuje kandidate za priznanja na sajtu pcpress.rs. Od pristiglih nominacija formira se lista po broju predloga, gde se na prvom mestu nalazi sajt, aplikacija ili nalog na društvenim mrežama koji je dobio najveći broj predloga. Prvih deset s te liste ulaze u trku za nagradu publike. Ove godine Top50 Nagrada publike pripala je facebook stranici Eko straža, čime smo dobili ovogodišnjeg prvog dobitnika priznanja. Detalje oko izbora i grafikon možete pogledati na ovom linku. Od svih pristiglih predloga, stručni žiri bira 50 najboljih.

Ovogodišnji Top50 žiri

Zadatak članova žirija je da s liste nominovanih, konsenzusom prave uži izbor, po 10 predloga za svaku kategoriju. Zatim dvostrukim tajnim glasanjem biraju dobitnike priznanja po kategorijama. U svakoj kategoriji može biti dodeljeno najmanje dva a najviše pet priznanja. Ove godine, pored osam članova redakcijskog žirija, odluku će donositi i članovi stručnog žirija u sastavu:

Marija Matić, Strategy&Clients Director, Direct Media

PCPress.rs Image

Marija Matić je više od 20 godina u advertajzing industriji. Na poziciji je Strategy&Clients Directora u Direct Mediji. Njena ekspertiza su mediji i komunikacije a bila je i Head of VIDA addressable advertising, prve regionalne platforme za adresabilno oglašavanje koju je razvila United Medija. Učestvovala je na više od 60 panela i konferencija i na mnogim značajnim edukativnim projektima. Član je UO IAA, UO UEPSa, UO NAESO – Nacionalne asocijacije za etičke standarde. Član je Organizacionog odbora edukativnog programa AcademIAA a bila je. Bila je i član Radne grupe za izradu nacionalnog Kodeksa marketinškog oglašavanja. Marija je diplomirani inženjer mašinstva. Nakon diplomiranja, radila je na Mašinskom fakultetu, na katedri za Mašinske materijale na istraživanjima termoenergetskih postrojenja. Tokom studiranja bila je urednik, novinar i voditelj na Radio Indeksu kada je i ušla u svet medija u kojima je i danas.


Nataša Kažić, CMO Ananas E-commerce

PCPress.rs Image

Nataša Kažić poseduje višegodišnje iskustvo na liderskim pozicijama u FMCG i Telko industrijama. Poslednjih godinu dana radio kao Chief Marketing Officer u kompaniji Ananas e – commerce gde se fokusira na implementaciju inovativnih strategija u segmentu marketinga koji imaju veliki uticaj na celokupan razvoj poslovanja. Ističe da su holistički pristup transformaciji i sprovođenje digitalne, organizacione, procesne i kulturološke transformacije  imperativ za svaku kompaniju koja želi da ostane relevantna u narednom periodu. Autorka je više poslovnih knjiga.


Tanja Vasojević, vlasnica agencije Tadaaa Agency

PCPress.rs Image

Rođena beogradske jeseni 1988. godine. Upisala Fakultet političkih nauka 2007. jer su je, tokom srednje škole, dva seminara u Petnici udaljila od ideje upisivanja istorije, na čemu je zahvalna. Tokom svoje karijere uspešno je realizovala brojne projekte – u korporativnom svetu na različitim pozicijama i kao direktor komunikacija jedne od najvećih kompanija u Adria regiji, potom u agencijskom svetu, ali i u građanskim inicijativama. Učesnik i kokreator je brojnih konferencija, istaknut je govornik i moderator, predavač iz oblasti komunikacija, marketinga i (ličnog) brend(ing)a, predsednik i član različitih stručnih žirija, aktivan kreator sadržaja na mreži LinkedIn, neki bi rekli – uticajner, a već godinu dana i preduzetnica. Jedan je od osnivača i član nagrađivanog Udruženja za promociju turističkih potencijala Srbije – Putujuća petorka, koje je na društvenim mrežama, još od 2016. godine, poznato pod imenom TrippinSrbija. Ovo udruženje zaslužno je za veću vidljivost i poboljšanje turističke slike Srbije na društvenim mrežama.


Dušan Petrović, fotograf

PCPress.rs Image

Dušan Petrović je 29-ogodišnji modni fotograf, osnivač brenda Pozitif i vlasnik Studija 22. Oduvek je želeo da bude modni fotograf. U svom poslu ne voli da bude ograničen jednim stilom. Voli sva polja koja uključuju kreativno razmišljanje i vizuelne efekte. Njegova poruka je: “Samo pozitivnošću i vrednim radom možemo da pomeramo granice društva.” Danas, Dušan fotografiše najuspešnije modele i poznate u Srbiji. Trenutno (januar 2024) na svom instagram nalogu ima 210K pratilaca. Dobitnik je priznanja Top50 2023 izbora u kategoriji Instagram nalog, a ujedno i nosilac statue pobednik u toj kategoriji.


Andrija Jović, jutjuber

PCPress.rs Image

Andrija Jović poznatiji kao Andrija Jo je srpski jutjuber, pevač, regionalna internet zvezda, model, glumac. Rođen je u Leskovcu. Živi i radi u Beogradu u Srbiji. Na društvenoj mreži Instagram trenutno (januar 2024. godine) ima 607 hiljada pratilaca, a na svom kanalu na YouTube 844 hiljada pratilaca i preko 198 miliona pregleda. Nastupao je na Beoviziji 2020. godine sa pesmom „Oči meduze“, gde je prošao u finale i oduševio mnoge. Andrija je prošle godine osvojio Top50 priznanje u kategoriji TikTok.

Sve dosadašnje pobednike i dobitnike Top50 priznanja možete videti na sajtu top50.rs, a ispod možete pogledati snimak kompletne prošlogodišnje ceromonije dodele.

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *