Pametna zgrada uskoro prima stanare

PCPress.rs ImageKompanija Mali kolektiv privodi kraju izgradnju pametnog stambeno-poslovnog kompleksa B2 na potezu od Terazija (vrha Balkanske ulice) do Ulice kraljice Natalije (bivša Narodnog fronta). Epitet “inteligentna” ova zgrada nosi zahvaljujući jedinstvenom rešenju za upravljanje svim sistemima u zgradi zasnovanom na IP tehnologiji.

Za ovu zgradu odabrano je rešenje Cisco Connected Real Estate da bi se stvorilo okruženje koje generiše manje troškova za održavanje, troši manje energije i povećava nivo bezbednosti svih korisnika zgrade. Ova moderna zgrada ima oko 30 diskretnih podsistema uključujući osvetljenje, struju, video nadzor, telefon, Internet, interkom, grejanje i ventilaciju. Za razliku od klasičnih zgrada u kojima svaki sistem zahteva posebnu mrežu u zgradi B2 se svim sistemima virtualnim putem upravlja preko IP mreže.

U kompaniji Mali kolektiv smatraju da će zahvaljujući implementiranom sistemu glavni troškovi biti niži za 20 do 25 odsto, a operativni troškovi za 30 odsto. Očekuje se i da zgrada troši 40 odsto manje struje od onih koji ne koriste ovakav sistem.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  SAD povlači licence Intela i Qualcomma za prodaju čipova kompaniji Huawei
SBB

Tagovi: , ,