BIZIT plus

Pripreme za CeBIT 2009

CeBIT-Basis-EuropaPK-gb

CeBIT, najveći svetski ICT sajam održaće se u Hannoveru od 3. do 8. marta sledeće godine. Tim povodom, danas je u Medija centru održana konferencija za medije, ali i za sve predstavnike kompanija koje su zainteresovane da izlažu na ovom sajmu samostalno ili u okviru Nacionalnog štanda Srbije.

Gospođa Đurđica Hadži-Pavlović, direktorka kompanije ProExpo d.o.o, predstavništva Nemačkog sajma (Deutsche Messe), najpre je predstavila gosta iz Nemačke, gospodina Bernda Hajnolda (Bernd Heinold) koji je u kratkim crtama predstavio novosti koje donosi sledeće izdanje CeBIT-a.

Pored već poznatih raznovrsnih sadržaja u oblastima hardvera, softvera, rešenja, bankarskog poslovanja i telekomunikacija, među najvažnije novosti spadaju TeleHealth prezentacija ICT rešenja u zdravstvu koju će pratiti i dvodnevni kongres posvećen istoj temi, i Webciety, čitav segment posvećen fenomenu social networking-a koji sve više utiče na načine komunikacije i povezivanja u svim oblastima poslovanja, ali i svakodnevnog života. Običaj je da CeBIT svake godine ima partnersku zemlju čiju ICT tehnologiju predstavlja detaljnije, a zanimljivo je što ove godine prvi put partner nije cela zemlja, već država Kalifornija, pa se na otvaranju očekuje i prisustvo guvernera Arnolda Švarcenegera.

Pročitajte i:  PC Press slavi 29. rođendan!

CeBIT-IMG_2956

Nakon toga, prisutnima se obratio Andrija Bednarik, ICT savetnik u Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA – Serbia Investment & Export Promotion Agency). SIEPA već godinama pomaže kompanijama koje su zainteresovane za izlaganje na CeBIT-u da nastupom u okviru Nacionalnog štanda Srbije ili samostalnim izlaganjem predstave svoje proizvode ili proizvodne mogućnosti koje bi mogle dovesti do sklapanja ugovora sa zainteresovanim stranim partnerima.

Na kraju je gospođa Đurđica Hadži-Pavlović iznela vrlo konkretna uputstva novinarima i izlagačima oko načina apliciranja, rokova za prijavu, te pomoći oko rešavanja viznih problema, kako bi svi zainteresovani izlagači i posetioci na vreme obezbedili dokumenta i karte za ovu značajnu ICT manifestaciju.

Više informacija možete saznati na web adresi predstavnika Nemačkog sajma, kompanije ProExpo, a kompanije zainteresovane za izlagagnje na Nacionalnom štandu Srbije mogu da se prijave na web adresi agencije SIEPA do 26. novembra.

Izvor: PC Press, ProExpo, SIEPA

PCPress Tags: , , ,
Facebook komentari: