Top50 Glas publike

Pametni sat četiri puta skuplji od Apple Watch-a

TAG Heuer je lansirao treću generaciju svojih luksuznih (i skupih) TAG Heuer Connected pametnih satova. Novi modeli koštaju od 1.800 dolara, pa naviše, što je oko četiri puta skuplje od najprodavanijeg pametog sata, Apple Watch.

PCPress.rs Image

Ovaj sat zasnovan je na Wear OS-u, a TAG Heuer je u prošlosti dosta eksperimentisao sa hardverskom platformom. Prve dve revizije bile su zasnovane na Intel Atom procesorima, a ovu poslednju iteraciju pokreće Qualcomm Snapdragon Wear 3100. Qualcomm je praktično jedina kompanija koja proizvodi “prave” procesore za pametne satove, ali isto tako je uočljivo da ne vodi mnogo računa o tom segmentu tržišta. To se može zaključiti iz toga što odavno nisu predstavili neki novi čip za pametne satove, praktično još od njihovog prvog čipa, Snapdragon Wear 2100. Snapdragon 3100 jeste nešto noviji, ali je zasnovan na veoma sličnoj arhitekturi kao i originalni čip.

Novi TAG Heuer pametni sat poseduje ekran prečnika 1.39 inča, sa rezolucijom od 454×454 piksela, bateriju od 430 mAh, WiFi, NFC i GPS konekcije, merač pulsa i otporan je na vodu. Prečnik sata je 45 mm, a debljina 13.5 mm. Ako je gledati po tome, slične karakteristike možete da dobijete i na pametnim satovima koji koštaju 200 do 300 dolara.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Watch bi mogao doći sa mikroLED ekranom 2024. godine

PCPress.rs Image

Međutim, osim što se ovde plaća brend, TAG Heuer je ponudio i četiri opcije po pitanju boje i materijala, sve sa safirnom zaštitom za displej. Verzija sa metalnom narukvicom košta 1.950 dolara, sa gumenom narukvicom 1.800 dolara, isto koliko i verzija sa ultra-laganim keramičkim kućištem. Najsuplja je verzija napravljena od titanijuma, sa gumenom narukvicom, čija cena iznosi 2.350 dolara.

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,