BIZIT plus

Pametni zvučnici pohvaljuju vaspitanu decu

Najnoviji pametni zvučnik kompanije Amazon nagrađivaće decu svaki put kada izgovore „molim te“ i „hvala,“ a kako bi se podstaklo postavljanje što ljubaznijih pitanja.

PCPress.rs Image

Naime, kada dete postavi pitanje novoj dečijoj ediciji Echo zvučnika i izgovori „molim te,“ zvučnik će odgovoriti sa „Hvala ti što tako učtivo postavljaš pitanja,“ a kada se na kraju izgovori „Hvala,“ zvučnik će odgovarati sa „Nema na čemu.“ Do ovoga je došlo nakon što su stručnjaci upozorili da deca usvajaju imperativni govor, a  na osnovu načina na koji se zadaju komande pametnim zvučnicima, te ih prenose u svakodnevni govor, što negativno utiče na celokupno ponašanje. Tako deca u čijim se domovima nalaze ovi uređaji, uče da komuniciraju na agresivan način, budući da misle da takav način obraćanja nema nikakvih posledica.

PCPress.rs Image

Nova edicija zvučnika za decu cilja mališane od pet do dvanaest godina, a Amazon je dodao i opcije zahvaljujući kojima Alexa postaje digitalna dadilja, pa može decu da poziva na večeru, da ih podseća na domaće zadatke, pa i da im poželi laku noć.

Pročitajte i:  Amazon otpušta nekoliko stotina zaposlenih

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari: