Panasonic za sva čula – Panacon 2019

Kao i obično, novosti se predstavljaju na CES-u, ali kompanija Panasonic svakog februara redovno organizuje i predstavljanje proizvoda za evropsko tržište. Za vas izdvajamo najzanimljivije momente.

Plenarni deo vodio je Yosuke Matsunaga, prvi čovek kompanije za Evropu. Kompanija Panasonic, prošle godine je proslavila 100 godina postojanja, a gospodin Matsunaga nam je brzo objasnio da u Japanu ima preko 600 kompanija čija tradicija traje duže od veka, što odmah probudi i dodatno poštovanje, ako je to kompaniji poput Panasonica uopšte potrebno.

Naravno, proizvodni portfelj se menjao tokom vremena, ali posvećenost tehnologiji potiče još od prvog proizvoda (Improved Attachment Plug) koji je služio da se struja "ukrade" iz sijaličnog grla da bi se priključio neki drugi uređaj. Te, daleke, 1918. godine, japanska domaćinstva su obično imala samo priključak za sijalicu, ali agilne kompanije već su počele da prave i druge uređaje koje je pokretala električna struja. Jedan od jakih razloga za proizvodnju ove naprave, bila je i želja da se da se iskoriste metalni navoji ostali nakon pregorevanja sijalica. Cela ova epizoda o nastanku kompanije svedoči i o neuobičajeno brižnom pristupu japanskih kompanija kada je u pitanju zaštita okoline i reciklaža svega što može još jednom korisno da se upotrebi

Sledeća strana -> FeelFacebook komentari:
IT Dating

SBB Solutions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.