ePlaneta

Proglašeni najbolji tradicionalni recepti 2018. godine

U prostorijama Experience Centra održano je finalno ocenjivanje i proglašenje najboljih tradicionalnih recepata domaće srpske kuhinje. Konkurs za izbor najboljeg tradicionalnog recepta domaće srpske kuhinje pokrenut je na portalu Recepti i Kuvar online, koji je pre par godina bio dobitnik TOP 50 priznanja, te nam je uvek drago da vidimo kako se naši nagrađeni razvijaju i napreduju.

PCPress.rs Image

Konkurs je pokrenut 1. novembra 2018. godine i trajao je do 31. decembra 2018, a finaliste konkursa ocenjivao je ove nedelje u Beogradu stručni žiri.

  1. mesto – vrćeni krompiri – Gvozdena Živković
  2. mesto – starinska karamel oblanda – Nada Georgijev-Gačić
  3. mesto – reform torta – Jelena Nikolić
  4. mesto – prizrenska tespišta – Slađana Šćekić

PCPress.rs Image

Ostali:

  • krompiruša – Dijana Popović
  • nasuvo sa krompirom – Snežana Kitanović
  • pihtije – Danijela Žikić

Glasovima prisutnih gostiju, zvanica i predstavnika medija i nagradu publike je osvojio recept za jelo „Vrćeni krompiri“ Gvozdene Živković iz Ražnja. Svi finalisti su od organizatora dobili vredne poklone, a tri prvoplasirana i specijalne diplome. Održan je koktel na kom su prisutni mogli da isprobaju jela koja su bila predmet ocenjivanja, uz uparivanje sa vinima iz vinarije Trilogija. Organizatori proglašenja su bili portal Recepti i Kuvar onlineAsocijacija Autentičnih Hedonista i Balkan Cheese Festival, uz podršku kompanija Skills doo i Linkom-PC doo.

PCPress.rs Image

Žiri je radio u sastavu: Dragan Đorđević, predsednik (Asocijacija Autenitičnih Hedonista – AAH!), Srba Jovanović, zamenik predsednika (osnivač Balkan Cheese Festivala), Miodrag Ilić, potpredsednik (odgovorni urednik portala Recepti i Kuvar online), Dragana Ilić, član (urednik knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje), Kristina Gašpar, član (gastro urednik knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje i pokretač bloga Domaćica za vas) i Dejan Ilić, član (profesionalni kuvar i karving majstor).

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,