BIZIT plus

Panasonic: Izvanredan kvalitet slike na 4K LCD i OLED televizorima

Kombinacija HCX PRO Intelligent procesora i podešavanja izvedenih u Holivudu daje izvanredna unapređenja u kvalitetu slike kod svih modela aktuelnih Panasonic televizora, od kojih se većina može pohvaliti podrškom za HDR10+, Dolby Vision i Dolby Atmos tehnologije

PCPress.rs Image

Perjanica aktuelne Panasonic OLED TV ponude za 2019. godinu je model GZ2000 – „najsinematičniji TV na svetu“. Neke od najpoželjnijih funkcija modela GZ2000, uključujući ekskluzivnu podršku za HDR10+, Dolby Vision i Dolby Atmos dostupne su i u okviru svih Panasonic‑ovih OLED i LCD TV modela za 2019, izuzev serije osnovnih modela 4K LCD.

Nisu samo slike ono što čini TV sinematičnim, jer je zvuk takođe od ogromnog značaja. I dok serija GZ2000 ima inovativne ugrađene zvučnike koji emituju nagore radi najimerzivnijeg okružujućeg zvuka, svi ostali modeli (izuzev GX700 4K LCD‑ova) takođe podržavaju Dolby Atmos.

HDR10+ i Dolby Vision plus statični HDR formati

Sve četiri OLED serije dolaze u 65″ i 55″ veličinama ekrana. Dok model GZ2000 krasi prilagođeni Professional Edition 4K OLED panel ekskluzivno prilagođen od strane Panasonic‑ovih inženjera za istraživanje i razvoj, svi OLED modeli, uključujući GZ950, GZ1000 i GZ1500 imaju najsavremeniju obradu slike zahvaljujući HCX PRO Intelligent procesoru – najmoćnijem koji je Panasonic ikada napravio. Oni takođe podržavaju HDR10, HDR10+, Dolby Vision, HLG i HLG Photo, osiguravajući potpunu kompatibilnost sa svim trenutnim dostupnim HDR formatima. Koji god da je izvor, gledaocu je zagarantovana najizazovnija, najdinamičnija slika koja je moguća na TV ekranu.

Pročitajte i:  Samsung Electronics proglašen za broj 1 na globalnom tržištu OLED monitora

PCPress.rs Image

Svi OLED televizori su savršena kombinacija Panasonic‑ove tehnološke preciznosti i veština podešavanja boja Stefan‑ Sonnenfeld‑a. Sonnenfeld je među svega nekoliko vodećih umetnika koji su ovladali moćima gradijenata boja u cilju pripovedanja i prenošenja emocija. On je saradnik od poverenja nekih od najboljih svetskih filmskih producenata i primenio je svoje veštine koloriste na mnoge najpriznatije i najpopularnije filmove protekle decenije, kao što su Zvezda je rođena, Čudesna žena, Čovek od čelika, Lepotica i zver, Zvezdani ratovi: Buđenje sile, Svet iz doba jure i još mnogo njih. Kao i mnogi drugi vodeći koloristi, on koristi Panasonic OLED ekrane kao klijentske referentne monitore velikog formata u svom svakodnevnom radu.

Panasonic‑ovi najnoviji OLED i LCD ekrani bez muke reprodukuju nezgodne scene različitih svetlina i kontrasta koje se često sreću u živim prenosima i akcionim filmovima. Ova sposobnost, u kombinaciji sa Sonnenfeld‑ovim izvanrednim veštinama optimizacije boje, za rezultat ima lepezu Panasonic televizora koji pružaju izuzetno precizne i zaista sinematične slike.

Panasonic‑ovi 4K LCD‑ovi: pokrivanje svih HDR opcija

High Dynamic Range (visoki dinamički opseg) u svim svojim oblicima nalazi se u 4K LCD seriji modela. Čak i GX700 serija osnovnih modela (40″, 50″, 58″, 65″) koja ima procesor Studio Colour Engine, pruža podršku za regularan HDR10 i HLG (Hybrid Log Gamma). Unapređenjem na HCX procesor, serija GX800 (40‑inčni, 50‑inčni, 58‑inčni, 65‑inčni) svedočanstvo je Panasonic‑ove posvećenosti uvođenju prednosti HDR formata s dinamičkim metapodacima na masovno tržište podržavanjem standarda HDR10+ i Dolby Vision ‑ a na polju zvuka, ona ubacuje i Dolby Atmos u kombinaciju. Serija GX900 (43″, 49″, 55″, 65″) takođe ima istu široku HDR kompatibilnost kao i GX800.

Pročitajte i:  Tečni kristali za robote koji menjaju oblik 

PCPress.rs Image

Zahvaljujući bržem osvežavanju slike od 100 Hz i procesoru HCX PRO Intelligent, 75″ perjanica GX940 usvaja istu široku grupu HDR formata kao i OLED ekrani, uključujući obećavajući HLG Photo format. Procesor HCX PRO Intelligent brzo analizira i optimizuje boju, kontrast i jasnoću svakog 4K video‑sadržaja, osiguravajući da gledaoci dožive najbolje moguće TV slike koje postoje, bez obzira na njihov izvor.

U narednom periodu aktivna je i posebna promocija: ako do 26. januara 2020. kupite nov Panasonic televizor i registrujete se na panasonic5y.com, dobićete 5 godina garancije za vaš novi uređaj.

Korisna adresa: panasonic.rs

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , , , , , ,