Računari i Galaksija

Panasonic: Nova plazma sa boljim osvetljenjem

PCPress.rs ImageKompanija Panasonic počela je sa proizvodnjom novih plazma ploča koje imaju četiri puta efikasnije osvetljenje. Nove plazma ploče ugrađene su u sve modele VIERA plazma televizora HD tehnologije za 2010. godinu. Ploče su predstavljene na najvećem HD 3D ekranu dijagonale 152″ i na VIERA HD televizorima koji podržavaju Skype video pozive. Ovi modeli su bili izloženi na Sajmu potrošačke elektronike (CES 2010) održanom u januaru u Las Vegasu.

Nova plazma ploča nastala na osnovu modela NeoPDP iz 2008. i NeoPDPeco razvijenog 2009. godine. Nove ploče pružaju istu osvetljenost koristeći samo deo električne struje koja je bila potrebna za rad ovih ploča pre tri godine. Uspeh ove revolucionarne, četiri puta efikasnije, osvetljene ploče podrazumeva neke od glavnih prednosti u mnogim sastavnim elementima PDP-a: razvoj novih fosfornih materijala, super brzi razvoj tehnologije, kao i tehnologije za adaptivnu obradu signala koja će umanjiti potrošnju struje i poboljšati sve aspekte procesa osvetljenja ploča, a što obuhvata odvođenje svetlosti, osvetljenje i izdvajanje svetlosti. Ova poboljšanja su omogućila neverovatan razvoj efikasnosti osvetljenja koji je rezultirao HD ekranom od 42″ koji troši jedva 95 vati.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Čuda sa CES-a

Osim toga, nova ploča ističe glavnu prednost PDP tehnologije ostvarujući izuzetan kontrasta – 5.000.000:1. Pošto su plazma ekrani uređaji koji sami sebe osvetljavaju, oni imaju i druge prednosti, kao što su širok ugao gledanja i puna rezolucija slika u pokretu. U kombinaciji sa ovim “prirodnim” prednostima plazma tehnologije, nova plazma ploča je doprinela boljem kvalitetu predstavljanja PDP slike.

Nova tehnologija za izradu ekrana neće samo poboljšati kvalitet slike i uštedu energije u 2D flat televizorima, već i u novim HD 3D kućnim bioskopima.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,