Panasonic-ov Full HD 3D kamkorder AG-3DA1 na putu ka svemirskoj stanici

PCPress.rs ImageU okviru programa Space Shuttle, na 33. letu šatla Atlantis (135. misija ovog programa), NASA će Internacionalnu svemisrku stanicu snimati u 3D tehnici. Za snimanje će biti korišćen Panasonic-ov kamkorder AG-3DA1.

Osim kamkordera, NASA je za ovu priliku od Panasonic-a dobila 3D LCD monitore BT-3DL2550 dijagonale 25,5″ i robustne prenosive računare Toughbook, a ta oprema je poslužila za snimanje treninga i priprema za lansiranje spejs-šatla Atlantis.
Astronauti planiraju da tokom misije koriste kompaktni i lagani kamkorder 3DA1 za trodimenzionalno snimanje brojnih naučnih misija na Internacionalnoj svemirskoj stanici, koje su cilj ovog projekta.
John Baisley, izvršni potpredsednik kompanije Panasonic Solutions, smatra da je za Panasonic velika čast to što će kamkorder 3DA1 igrati glavnu ulogu u dokumentovanju događaja na svemirskoj stanici. “Svemirski letovi sa ljudskom posadom će uskoro doneti nova otkrića. Izvanredni 3D snimci koje pruža 3DA1 doneće nov i jednistven pogled na mnoge oblasti istraživanja svemira. Panasonic jedva čeka da podeli 3D snimke sa svemirske stanice sa amaterima i profesionalcima širom sveta, da bi pokazao kakvo zaista neverovatno iskustvo 3D tehnologija može da pruži.”
Više informacija o misiji spejs-šatla Atlantis potražite ovde.

Pročitajte i:  Prenosna robotska metrologija vođena laserom

O kamkorderu AG-3DA1
AG-3DA1 je prvi kompletan profesionalni Full HD 3D kamkorder na svetu koji snima na SD

kartice. AG-3DA1 će popularizovati 3D tehnologiju tako što će profesionalnim snimateljima omogućiti da po povoljnoj ceni dobiju fleksibilnu i pouzdanu alatku za snimanje sadržaja izuzetnog kvaliteta, koja se lako koristi i ima masu od nepuna 3 kg. AG-3DA1 ima dva objektiva i dva 3-MOS sistema senzora rezolucije 2,07 megapiksela, kojima snima video-materijal u rezoluciji 1080/60i, 50i, 30p, 25p i 24p (native), kao i 720/60p i 50p, sa kodekom AVCHD. Na dve SD kartice od po 32 GB može da snimi do 180 minuta u Panasonic-ovom profesionalnom režimu AVCHD PH, i ima brojne profesionalne interfejse, između ostalih HD-SDI izlaz, HDMI priključak verzije 1.4, dva XLR konektora, ugrađen stereo mikrofon i daljinske upravljače. Više detalja možete naći ovde.

Izvor: Panasonic

Facebook komentari: