BIZIT plus

Panasonic TV uređaji: Izvanredan kvalitet slike OLED i 4K LCD televizora

Panasonic je 2019. predstavio četiri OLED serije. Svi OLED‑i i većina 4K LCD‑a podržavaju HDR10+ i Dolby Vision, kao i Dolby Atmos. Kombinacija HCX PRO Intelligent procesora i podešavanja izvedenih u Holivudu daje izvanredna unapređenja u kvalitetu slike kod svih modela generacije 2019.

PCPress.rs Image

U 2019. Panasonic je udvostručio broj OLED serija na četiri. One se sastoje od GZ2000, GZ1500, GZ1000 i GZ950 – koje sve krasi Panasonic‑ov ultramoćan HCX PRO Intelligent procesor. Osim podrške sledeće generacije formata dinamičkih metapodataka HDR10+ i Dolby Vision, svi OLED modeli dele istovetno fino podešavanje koje je uradio holivudski kolorista Stefan Sonnenfeld. Planirano je da tokom godine svi OLED modeli budu UHD Premium sertifikovani.

Perjanica OLED TV ponude za 2019. godinu je model GZ2000 – „najsinematičniji TV na svetu“. Neke od najpoželjnijih funkcija modela GZ2000 uključuju ekskluzivnu podršku za HDR10+, Dolby Vision i Dolby Atmos. Ove funkcije dostupne su u okviru svih Panasonic‑ovih OLED i LCD TV modela za 2019. izuzev serije osnovnih modela 4K LCD.

Većina modela podržava HDR10, HLG, HDR10+ i Dolby Vision

Nove serije 4K LCD‑a puštene u prodaju tokom 2019. godine su GX940, GX900, GX800 i GX700. Model perjanica GX940 – dostupan samo u veličini ekrana od 75 inča – kao i OLED ekrane, pokreće novi HCX Pro Intelligent procesor, a takođe je kompatibilan i sa standardima Dolby Vision i HDR10+.

PCPress.rs Image

Naravno, nisu samo slike ono što čini TV sinematičnim, jer je zvuk takođe od ogromnog značaja. I dok serija GZ2000 ima inovativne ugrađene zvučnike koji emituju nagore radi najimerzivnijeg okružujućeg zvuka, svi ostali modeli (izuzev GX700 4K LCD‑ova) takođe podržavaju Dolby Atmos. Svi OLED ekrani, kao i perjanica GX940 LCD, podržavaju HLG Photo, novi format statičnih slika koji uvodi fotografiju u HDR svet. Takođe, svi OLED modeli rade s popularnim glasovnim asistentima, tako da mogu savršeno da se integrišu s postavkom pametne kuće.

Pročitajte i:  Samsung Electronics proglašen za broj 1 na globalnom tržištu OLED monitora

Svi modeli podržavaju HDR10+ i Dolby Vision plus statične HDR formate

Sve četiri OLED serije dolaze u 65“ i 55“ veličinama ekrana. Dok model GZ2000 krasi prilagođeni Professional Edition 4K OLED panel koji su ekskluzivno prilagodili Panasonic‑ovi inženjeri za istraživanje i razvoj, svi OLED modeli, uključujući GZ950, GZ1000 i GZ1500, imaju najsavremeniju obradu slike zahvaljujući HCX PRO Intelligent procesoru – najmoćnijem koji je Panasonic ikada napravio. Oni takođe podržavaju HDR10, HDR10+, Dolby Vision, HLG i HLG Photo, osiguravajući potpunu kompatibilnost sa svim trenutnim komercijalno dostupnim HDR formatima. Koji god da je izvor, gledaocu je zagarantovana najizazovnija, najdinamičnija slika koja je moguća na TV ekranu.

PCPress.rs Image

Svi ekrani imaju zvučne sisteme opremljene za Dolby Atmos. Prednost modela GZ2000 su prvi na svetu ugrađeni zvučnici koji emituju nagore i koji su u stanju da isporuče Dolby Atmos kao deo celokupnog zvučnog sistema s tehnologijom Jeno engine, koje je podesio Technics. GZ1500 ima sopstveni elegantni i kompaktni Blade zvučnik koji je ugrađen direktno u osnovu TV‑a. Delom zahvaljujući moćnim zvučničkim jedinicama koje emituju zvuk napred, GZ1500 pruža izvanrednu okružujuću zvučnu scenu.

Najsavremeniji Panasonic paneli podešeni u Holivudu

Svi OLED TV‑i su savršena kombinacija Panasonic‑ove tehnološke preciznosti i veština podešavanja boja Stefan‑Sonnenfeld‑a. Sonnenfeld je među svega nekoliko vodećih umetnika koji su ovladali moćima gradijenata boja u cilju pripovedanja i prenošenja emocija. On je saradnik od poverenja nekih od najboljih svetskih filmskih producenata i primenio je svoje veštine koloriste na mnoge od najpriznatijih i najpopularnijih filmova protekle decenije, kao što su Zvezda je rođena, Čudesna žena, Čovek od čelika, Lepotica i zver, Zvezdani ratovi: Buđenje sile, Svet iz doba jure i još mnogo njih. Kao i mnogi drugi vodeći koloristi, on koristi Panasonic OLED ekrane kao klijentske referentne monitore velikog formata u svom svakodnevnom radu.

Pročitajte i:  Veštačka inteligencija u fokusu: promovisana nova linija inovativnih kućnih aparata, televizora i pametnih zvučnika kompanije Samsung

PCPress.rs Image

Panasonic‑ovi najnoviji OLED i LCD ekrani u stanju su da bez muke reprodukuju „nezgodne“ scene različitih svetlina i kontrasta – koje se često sreću u živim sportskim prenosima i akcionim filmovima. Ova retka sposobnost, u kombinaciji sa Sonnenfeld‑ovim izvanrednim veštinama optimizacije boje, za rezultat ima lepezu Panasonic TV‑a koji pružaju izuzetno precizne i zaista sinematične slike.

HDR: nije više samo za pokretne slike

HDR postoji u svetu statične fotografije već neko vreme, ali je slabo prihvaćen zato što formati koji se koriste (koji često postoje na pametnim telefonima) nisu bili kompatibilni s TV ekranima na kojima ljudi sve više vole da gledaju snimke. Sve se to sada menja zahvaljujući standardu HLG Photo, HDR formatu za fotografije koji koristi HLG profil. Svi Panasonic‑ovi novi OLED ekrani i GX940 LCD ekran kompatibilni su s formatom HLG Photo ‑ koji je funkcija i na nekim od najnovijih Panasonic‑ovih LUMIX foto‑aparata. Udruživanjem Panasonic HLG Photo televizora s kompatibilnim foto‑aparatom, gledaoci sada mogu da uživaju u slikama najprirodnijeg izgleda sa širim dinamičkim opsegom.

PCPress.rs Image

My Home Screen 4.0 pomera pametni TV na novi nivo

Panasonic‑ov novi My Home Screen 4.0 s redizajniranim korisničkim interfejsom omogućava gledaocu da korisnički interfejs TV‑a dodatno prilagodi svojim navikama, uz veću slobodu i fleksibilnost. Raspored na početnom ekranu može da se rekonfiguriše kako bi se omogućili prilagođeni rasporedi. Pristup servisu VOD i emitovanom sadržaju takođe je lakši zahvaljujući redizajniranom GUI‑ju koji obuhvata ikone za grupe koje omogućavaju prečice za TV signal uživo, povezane uređaje i aplikacije kao što su Netflix, Amazon i YouTube. Korisnici sada na početni ekran čak mogu i da dodaju TV stanice koje često gledaju.

Pročitajte i:  Samsung Electronics proglašen za broj 1 na globalnom tržištu OLED monitora

PCPress.rs Image

Panasonic‑ovi 4K LCD‑ovi: pokrivanje svih HDR opcija

High Dynamic Range (visoki dinamički opseg) u svim svojim oblicima nalazi se u 4K LCD seriji modela. Čak i GX700 serija osnovnih modela (40“, 50“, 58“, 65“) koja ima procesor Studio Colour Engine, pruža podršku za regularan HDR10 i HLG (Hybrid Log Gamma). Unapređenjem na HCX procesor, serija GX800 (40“, 50“, 58“, 65“) svedočanstvo je Panasonic‑ove posvećenosti uvođenju prednosti HDR formata s dinamičkim metapodacima na masovno tržište podržavanjem standarda HDR10+ i Dolby Vision ‑ a na polju zvuka ubacuje i Dolby Atmos u kombinaciju. Serija GX900 (43“, 49“, 55“, 65“) takođe ima istu široku HDR kompatibilnost kao i GX800.

Zahvaljujući bržem osvežavanju slike od 100 Hz i procesoru HCX PRO Intelligent, 75“ perjanica GX940 usvaja istu široku grupu HDR formata kao i OLED ekrani, uključujući obećavajući HLG Photo format. Procesor HCX PRO Intelligent brzo analizira i optimizuje boju, kontrast i jasnoću svakog 4K video‑sadržaja, osiguravajući da gledaoci dožive najbolje moguće TV slike koje postoje, bez obzira na njihov izvor.

Korisna adresa: Panasonic.rs

Ovaj tekst je deo PC Press specijala posvećenog Televizorima i ekranima velikog formata. Kompletan specijal je potpuno besplatan za čitanje i možete ga čitati u digitalnoj čitaonici ili ga preuzeti direktno odavde u PDF formatu.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , , ,