Panel: Kako čuvate naše podatke? | BIZIT2022

Pred kraj drugog dana konferencije održan je panel koji je za temu imao bezbednost na internetu, što podrazumeva sajberbezbednost, ali i druge vrste zaštita i bezbednosti, obuhvatajući sve vrste bezbednosti podataka.

PCPress.rs Image

Panel „Kako čuvate naše podatke?“ je vodio moderator Luka Milinković (eSigurnost). Učesnici panela su bili: Ljubica Vojinović (A1 Srbija), Žarko Kecić (RNIDS), Emil Engfors (Devoteam G Cloud), Dejan Milićević (NLB Komercijalna banka) i Aleksandra Skoko Despenić (Republički zavod za Statistiku). Razmatrani su današnji izazovi u svetu po pitanju sigurnosti podataka, koji se danas nalaze raštrkani po raznim mestima na Internetu koja su u manjoj ili većoj meri izložena bezbednosnim rizicima. Analizirane su najčešće bezbednosne pretnje sa kojima se korisnici susreću u svakodnevnom korišćenju Interneta i komunikaciji putem istog, bilo u privatne, bilo u poslovne svrhe. Razmatrana su bezbednosna pitanja iz različitih uglova – regulatornih organa, telekomunikacionih provajdera, bankarskog sektora, kreatora sajberbezbednosnih rešenja.

Snimak celog panela možete pogledati na linku ispod kao i ostala predavanja i panele koji su se održali drugog dana BIZIT konferencije.

Pročitajte i:  Napredak u obrazovanju žena i budućih generacija kao korak ka sigurnijem digitalnom svetu

Ukoliko vam se dopada sadržaj konferencije, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo sledeće godine bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,