PC Press Studio

Panos Panay napušta Microsoft nakon 20 godina

Već smo saznali da Panos Panay napušta Microsoft ove nedelje, ali sada znamo kuda ide. Veterana industrije, koji je ključan u razvoju Windows 11 i Microsoft Surface linije 2-u-1 i laptopova, navodno je angažovao Amazon, navodi Bloomberg. Bivši Microsoft-ov glavni direktor za proizvode vodiće Amazonovo odeljenje odgovorno za pametne uređaje Alexa i Echo.

PCPress.rs Image

Zadužen za Alexa i Echo uređaje

Panay će zameniti Dejva Limpa, izvršnog direktora Amazona koji je ranije bio zadužen za ureađaje Alexa i Echo, koji je prošlog meseca najavio povlačenje. Panay-ov prelazak iz jednog tehnološkog giganta iz Sijetla u drugog će ga naterati da nadgleda diviziju koju su prošle godine pogodila otpuštanja. Ironično, Amazon i Microsoft imaju jesenje hardverske događaje zakazane ove nedelje.

Microsoft je doveo Panay-a 2004. kao menadžera grupnog programa. On je nadgledao razvoj Surface uređaja tokom godina njihovog formiranja, gde je postao voditelj događaja sa svojim strastvenim i detaljnim uvodnim izjavama o lansiranju proizvoda. Unapređen je 2018. godine u glavnog direktora za proizvode prije nego što je dobio svoju posljednju poziciju u Microsoftu kao izvršni potpredsednik 2021. godine.

Pročitajte i:  Copilot Pro košta 20 dolara i donosi napredne AI funkcije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,