Računari i Galaksija

Payten hakaton izazvao ogromno interesovanje mladih: Pobednički tim osvojio pola miliona dinara!

Proglašenjem pobednika završen je drugi hakaton koji je organizovala kompanija Payten, regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe. Interesovanje za ovogodišnji hakaton je bilo veliko, a u uži izbor i u samo takmičenje je ušlo devet ekipa.

PCPress.rs Image
Foto: Mladen Tadić

Pobedu i nagradu od pola miliona dinara odnela je ekipa „mTriam“, u čijem sastavu su bili Katarina Krneta, Aleksandar Spasojević, Aleksandar Jovanović, Stefan Vučić i Petar Stojanović.

„Ovo je bilo sjajno iskustvo za sve nas! Organizacija samog hakatona je bila odlična, a saradnja sa mentorima i više od očekivane. Dobijali smo odgovore na pitanja u 4 sata ujutru! Svima bismo preporučili da se prijave na sledeći hakaton i da se susretnu sa stručnjacima koji se već bave onim što će sutra biti naš poziv – izjavili su članovi pobedničkog tima „mTriam“.“

PCPress.rs Image
Foto: Mladen Tadić

Drugoplasirana ekipa ,,IT girls”, koju su činile Anja Stanić, Tina Tomanović, Tanja Gavrić, Tijana Jakšić i Irina Šević, dobila je 300.000 dinara, trećeplasirani tim „CTRL, ALT, DEFEAT“ u sastavu Anja Ivanović, Milovan Samardžić, Marija Andrić i Milica Vasović osvojio je 200.000 dinara, dok je tim „Coding Lyoko“, koji su činili Aleksandar Bubalo, Marko Mijailović, Nevena Tomić i Časlav Petronić, osvojio 100.000 dinara.

Kompanija Payten je i ove godine imala podršku partnera CastlesTechnology i Delhaize Srbija, a Payten Hackathon-u se pridružila i kompanija Visa.

PCPress.rs Image
Foto: Mladen Tadić

Žiri, u čijem sastavu su bili Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa, Alexandre Marin, Chief Solutions Officer kompanije Castles Technology, Dragoljub Jovković, direktor IT sektora Delhaize Serbia, Stefan Milosavljević, član pobedničkog tima prošlogodišnjeg Payten Hackathon-a i Miljan Mališ, generalni direktor Payten-a, istakao je da su predstavljena rešenja, a posebno pobednička, bila vrlo inovativna i korisna za dalju razradu i plasman na tržište.

„Moram da kažem da smo mi u žiriju bili gotovo jednoglasni kada su ocene za rešenja naših hakatonaca u pitanju. Divno je videti sve te mlade ljude koji su na odličnom putu što se tiče struke i njihovog budućeg zanimanja. Ovo je samo početak za sve njih i želim im puno uspeha u daljem radu – rekao je Miljan Mališ, generalni direktor kompanije Payten i predsednik žirija.“

PCPress.rs Image
Foto: Mladen Tadić

Iz kompanije Payten ističu da je ovaj hakaton bio koristan kako za mlade, tako i za sve u kompaniji Payten i da će ovo programersko takmičenje biti organizovano i u budućnosti.

„Inicijalno, imali smo ideju da mladi saznaju za Payten i da se upoznaju sa industrijom plaćanja, a u isto vreme da mi iz industrije plaćanja dođemo u kontakt sa mladim ljudima, da čujemo kako razmišljaju oni koji su van platne industrije. Dodatno, izuzetno nam je drago što možemo ponudimo nastavak saradnje, a oni nama nova kvalitetna rešenja na kojima možemo zajedno raditi“ – rekla je Dušanka Tišma, Project Manager kompanije Payten.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *