ERP 2024

Google Messages bi uskoro mogao dobiti podršku za formatiranje teksta pomoću markdown sintakse 

Nakon što je ranije ove godine omogućeno formatiranje teksta u Google Keep-u, čini se da se i Google Messages sprema da dobije istu podršku.

PCPress.rs Image

Podrška za markdown formatiranje teksta već se vidi u najnovijoj beta verziji 

Formatiranje teksta u Google Keep-u omogućava korisnicima da odaberu stil teksta pritiskom na dugme. Međutim, pristup Google Messages-a čini se da radi drugačije, koristeći markdown formatiranje teksta, primetio je AssembleDebug, koji je prvi primetio i podelio ovu funkciju na TheSpAndroid-u.

Korišćenje markdown-a omogućava vam korišćenje simbola poput zvezdica za formatiranje teksta. Inkorporacija markdown-a u Google Messages znači da bi korisnici koji žele da dele boldovane tekstove,  koristili **Bold Text** kako bi ga dobili kao podebljan tekst. Slično tome, postavljanje dve donje crte pre i posle teksta omogućava mu da se pojavi u kurzivu. Takođe, čini se da rade i druge opcije poput precrtavanja teksta, naslova, pa čak i ubacivanja slika korišćenjem markdown-a.

AssembleDebug primećuje da ne samo da prominentne opcije markdown-a izgleda da funkcionišu u Google Messages-u, već bi trebalo da rade i sa SMS i RCS porukama. Ova funkcija je primećena u Google Messages beta verziji 20231113 omogućavanjem nekoliko zastava (flags). Takođe, insajder primećuje da će kompanija verovatno uskoro izdati stabilnu verziju korisnicima.

Pročitajte i:  Google je predstavio procesor za data centre i novi AI čip

Formatiranje teksta trebalo bi da bude poznato korisnicima Android aplikacija za razmenu poruka i nekih društvenih mreža, budući da mnoge omogućavaju ovu opciju. Na primer, X (ranije poznat kao Twitter) to omogućava svojim premium korisnicima, kao i Telegram. WhatsApp, u vlasništvu Meta kompanije, takođe omogućava korisnicima slanje tekstova u markdown formatu. Ovo nije potpuno nova funkcija za korisnike ovih aplikacija, ali mogućnost prilagođavanja teksta u Google Messages-u bio bi lep dodatak aplikaciji, posebno s obzirom na to da se Apple priprema da sledeće godine donese podršku za RCS na svoje iPhone uređaje.

Još jedna uzbudljiva funkcija koja je u pripremi je mogućnost slanja govornih poruka putem Google Messages-a uz uključenu funkciju za eliminaciju buke. Ova funkcija omogućava korisnicima slanje svojih govornih poruka sa manje pozadinske buke, što je takođe veoma praktično.

Korisnici mogu dodirnuti novo “noise cancellation” dugme pre slanja govorne poruke ili tokom snimanja. Ovo će omogućiti funkciju i učiniti da korisnikov glas bude jasnije čujan na strani primaoca. Insajder je mogao da omogući ovu funkciju u beta verziji Google Messages-a 20231113_01_RC00, koja se takođe očekuje da će uskoro biti dostupna opštoj javnosti.

Pročitajte i:  Google će staviti Keep podsetnike u Zadatke 

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari: