ePlaneta

PC igre i aplikacije na Android-u

Ako želite da igrate Android igre na PC računaru, postoji nekoliko emulatora, kao što je Bluestacks, koji to omogućavaju. S druge strane, igranje PC igara na Android-u, kao i pokretanje Windows aplikacija na njemu je mnogo teži zadatak, ali ne i nemoguć. To dokazuje Winlator, Android aplikacija koja omogućava da, uz pomoć Wine i Box86/Box64 alata, na svom telefonu ili tabletu pokrenete Windows x86/x64 igre.

PCPress.rs Image

Emulator se pokazao dosta dobrim, mada (naravno) nije sposoban da pokrene baš svaku igru. Takođe, za neke igre će morati da se podešavaju rezolucije ili neki drugi parametri. Sama aplikacija poseduje dosta parametara koji mogu da se menjaju, pa uz malo strpljenja i probe, verovatno će i „problematične“ igre uspeti da prorade.

Da biste igrali Windows igre na Android-u, neophodno je i da imate njihove instalacije, koje ćete smestiti u Download folder i odatle pokrenuti. Korisnici su potvrdili da sa ovim emulatorom bez problema rade Fallout 3, Deus Ex Human Revolution, Mass Effect 2, Oblivion…, a sigurni smo da ima mnogo više igara koje se mogu svrstati u tu kategoriju.

Pročitajte i:  Najnovije beta verzije WhatsApp-a za Android otkrivaju dve nove funkcije koje dolaze u aplikaciju 

Winlator možete preuzeti sa GitHub-a, gde se nalazi i uputstvo za njegovu instalaciju i upotrebu.

Izvor: Betanews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,