BIZIT plus

PC Press #206 u prodaji

Po čemu da pam­ti­mo 2013. go­di­nu? Ta­ble­ti su pos­ta­li ma­lo ta­nji, smar­tfo­ni ma­lo moćni­ji, kućni In­ter­net pri­ključci ma­lo brži, dok se sve­pri­su­tni o­blak ma­lo uda­ljio po­sle „ura­ga­na Snowden“. Kao da je ra­zvoj IT‑ja us­po­rio, što je sim­bo­lično po­tvrdio i Win­dows sko­kom sa ver­zi­je 8 na 8.1. Re­klo bi se da smo za­o­kru­ži­li je­dnu ve­li­ku eta­pu u ra­zvo­ju računa­ra i da se sa­da pi­ta­mo ku­da dalje… D.R.

PCPress-206-cover

PCPress_content_pregledCyber pogled na 2013. godinu

Dok odbrojavamo poslednje dane 2013, naši urednici su napravili listu IT proizvoda koji su obeležili godinu. Većinu njih smo sa zadovoljstvom testirali u našoj Redakciji, ali nažalost ima i proizvoda koji nikada nisu oficijelno došli na naše tržište… a nestrpljivo ih očekujemo.

PCPress_content_standardiNiski start i visoki standardi

U kriznim godinama ni domaćoj ICT industriji ne cvetaju ruže. Analizirali smo statističke pokazatelje, s posebnim osvrtom na ulogu države u oblasti koja se, barem na rečima, uvek proglašava strateškim prioritetom.

PCPress_content_PS4Sony PlayStation 4

Nova generacija konzola znači da su ponovo sve karte u igri. Na naše tržište je prvi stigao Sony PlayStation 4, pa da vidimo da li on zaslužuje epitet favorita i da li je zaista izrađen bez kompromisa.

Pročitajte i:  MWC 2024: Tri stvari koje su zadivile posetioce

PCPress_content_gizmodromDome, pametni dome

Moderan dom ne mora nužno biti skup i ne podrazumeva gomilu majstora koji štemuju zidove i razvlače kablove po plafonima ili ispod tepiha. Evo nekoliko simpatičnih gadžeta koji će pomoći u uređenju doma, a možda vam dati i neku ideju za praznične poklone.

PCPress_content_gigabyteGigabyte G1. Sniper A88X ploča

Razvoj FM platforme i APU koncepta polako napreduje, pa stiže nova generacija ploča sa A88X čipsetom. Eto prilike da, uz moćan CPU i GPU u jednom efikasnom paketu, uštedite pri sastavljanju novog računara. Testirali smo Gigabyte G1. Sniper A88X ploču.

PCPress_content_tvrdjavaPodizanje elektronske tvrđave

Bezbednosti informacionog sistema može se pristupiti na dva načina: prvi je "valjda se ništa neće desiti", dok drugi podrazumeva pažljivo planiranje i realizaciju različitih bezbednosnih komponenti. Svi znamo koji od tih pristupa vodi ka uspehu.

PCPress_content_domenImam firmu, želim domen

U PC#204 smo videli kako uz minimalne troškove možete imati e-mail adrese za članove porodice na svom in.rs domenu, koristeći besplatni outlook.com. Za firme priča je za nijansu komplikovanija: da vidimo kako napraviti osnovni Web sajt i koristiti e-mail na sopstvenom .rs domenu, uz popularne cloud servise iz Office 365 ponude.

Pročitajte i:  Lenovo najavljuje prvi laptop na svetu sa LPDDR5x memorijskim modulima LPCAMM2

PCPress_content_androidNa Android meniju

Snagu smartfonu daju aplikacije za njega. Preporučujemo vam ono što i sami koristimo – naučićete da primenite svoj Android telefon na načine o kojima do sada niste ni razmišljali, a pri tom ćete se dobro zabaviti.

PCPress_content_radarIspod radara

Afera globalnog prisluškivanja se ne smiruje. Da li će pritisak javnosti suzbiti legislativu koja omogućava globalno prisluškivanje? Dok se to ne desi, nismo sasvim bespomoćni…

PCPress_content_radinostKompjuter u kućnoj radinosti

Pre 30 godina, u januaru 1984. godine, naša kompjuterska revolucija počela je samogradnjom računara Galaksija, kao što je kompjuterska revolucija u svetu počela januara 1975. samogradnjom Altair-a 8800. Ljudi su računare pravili i pre toga… i to nekoliko decenija pre toga!

PCPress-206-content

Facebook komentari: