PC Press broj 186 u prodaji

Za martovsko izdanje časopisa PC Press pripremili smo članak koji će vam pomoći da na najefikasniji način projektujete kućnu mrežu u koju ćete povezati sve „pametne“ uređaje kojima raspolažete, i stacionarne i mobilne. Osim ove uvek aktuelne teme, pročitajte kako možete da instalirate Android na arhitekturu x86, koliko su efikasni online antivirusni programi i koji program pruža najbolju pomoć fotografima. Pogledajte jedno konkretno rešenje za kućnu LED rasvetu, a nipošto nemojte da propustite prikaze brojnih novih uređaja, među kojima su Samsung Galaxy Note, Asus Zenbook, Dell XPS i novi Nikon-ovi foto-aparati rezolucije 36 megapiksela. A tu su i izveštaji sa konferencija Panasonic Convention 2012, SolidWorks i Samsung Euro Forum…

 

PCPress.rs Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U kućnoj mreži

Sve je više „pametnih“ uređaja koji postaju još korisniji kada komuniciraju jedan sa drugim. Na vama je da osmislite celinu koja će vredeti mnogo više od zbira komponenti. Upoznajmo infrastrukturu kuće mreže, da bismo je sledećeg meseca iskoristili na najbolji način, u poslu i zabavi.

Sve na (Samsung) Note

Proizvođači smarfona pažljivo ispituju granice uređaja: do koje mere ih možemo ubrzati i uvećati, a da još uvek ostanu telefoni. Sudeći po rezultatima, Samsung Note je pogodio ukuse, kako kritike tako i publike.

Projekat kućne LED rasvete

Prošlo je dve godine od našeg teksta o LED rasveti. Posle gradnje raznih rasvetnih tela i kontrolera, vreme je da sa čitaocima podelimo iskustvo, kroz konkretno rešenje prilagođeno kućnim uslovima.

On line AV skeneri

Ako posumnjate da vam je računar zaražen, a pri tome nemate instaliranu antivirusnu zaštitu, najbrže rešenje je provera sistema besplatnim on line AV skenerima. Testirali smo njihovu efikasnost.

Android na PC-ju

Android se dobro snalazi na mobilnim platformama, ali može li se njegova dominacija proširiti u PC svet? Drugim rečima, kako instalirati Android operativni sistem na pravi računar? Odgovor se zove Android x86.

Filmovi u digitalnoj eri

U svetlu najnovijih pokušaja filmske industrije da se kroz SOPA i PIPA zakone u Americi, a potom i u drugim zemljama, na mala vrata uvede cenzura Interneta, osvetlimo za trenutak podzemnu scenu digitalnog videa.

Asistent fotografa

Adobe program namenjen najširem krugu ljubitelja fotografije prihvaćen je kao kombinovani alat za katalogizaciju, sitne ispravke, konverziju RAW formata, štampu i izvoz slika na Web. Adobe Photoshop Lightroom 4 ide nekoliko koraka dalje…

LiFi umesto WiFi-ja

Radio frekventni spektar je ozbiljno opterećen postojećim mrežama mobilne telefonije i bežične komunikacije, pa vredi razmišljati o alternativama. Recimo, obična svetlost… i Light Fidelity standard.

 

PCPress.rs Image

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,