PC Press: dragonfly.autodesk.com <link>

dragonfly.autodesk.com

PCPress-Dragonfly Web tehnologije su toliko moćne da skoro sve što smo mogli da radimo samo u desktop aplikacijama pre nekoliko godina, sada možemo uraditi i online.

Autodesk Project Dragonfly je moćna alatka za kreiranje arhitektonskih rasporeda na sajtu, direktno iz vašeg Web browser-a, a za to vam je potreban samo običan Adobe Flash Player Plugin. Project Dragonfly omogućava da kreirate 3D izgled kuće. Dolazi opremljen sa moćnim funkcijama za kreiranje plana sobe, omogućavajući vam da se rasporede pregradni zidovi, nameštaj i svašta drugo.

Možda nije zamena za Autodesk desktop aplikaciju Revit, ali je koristan, jednostavan i besplatan način da se napravi raspored u stanu. Kada se prijavite na stranici projekta Dragonfly, pojavljuje se mrežom označeni plan sa radnim okruženjem, pomoćnim informacijama i alatima. Pred vama se pojvaljuju informacije o razmeri, sa karticama panela koje sadrže objekte koji se mogu pevlačiti na mrežni plan, kao i alate za zumiranje i rotiranje.

Dizajn može da se vidi bilo u 2D ili 3D pogledima koji glatko prelaze iz jednog oblika u drugi. Moguć je i rad u full-screen režimu, ali sa ograničenjima samog Flash Player plug-in-a, što znači da tastatura u ovom modu neće raditi. Nivo prilagođavanja alata je impresivan s obzirom na online prirodu.

Pročitajte i:  PC Press video: Kako do Midjourney vizuelnih rešenja, Ljubomir Ristić, Comtrade Group

Dragonfly podržava štampanje i eksport dizajna za upotrebu van sajta, a podržava i izvoz u JPEG, kao i 3D formate kao što su Autodesk DWG i RVT koji koristi Autodesk Revit.

PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,