ePlaneta

PC Press na IFA 2018: Samsung inovacije na polju televizora

Južnokorejski Samsung je iskoristio svoj događaj na IFA 2018 sajmu u Berlinu da najavi nova dostignuća u sferi televizora. Malo je reći spektakularne najave mogu da se grupišu u tri velike celine – prva jeste najava globalno dostupnih 8K televizora, druga je premijera The Wall koncepta, i treća integracija Frame televizora sa novim servisima, uz premijeru nove generacije soundbar zvučnika nastalih uz Harman Kardon ekspertizu.

PCPress.rs Image

Najvažnija najava svakako se tiče nove generacije 8K televizora. Prvi model koji će biti globalno dostupan i spreman za 8K rezoluciju stiže pod oznakom Q900R QLED 8K. I ranije su predstavljani 8K koncepti, ali je ovo prvi model koji će globalno biti dostupan i serijski proizvođen. Televizor će biti dostupan u veličinama od 65, 75, 82 i 85 inča! Deklarisano osvetljenje televizora iznosi 4.000 nita, a podržana je i HDR10+ tehnologija prikaza.

PCPress.rs Image

Novi Samsung 8K televizori stižu i sa novim sistemom automatskog upscaling-a kvaliteta slike koji se oslanja na veštačku inteligenciju. Nova 8K AI Upscaling tehnologija je kreirana tako da unapredi kvalitet doživljaja slike i zvuka kako bi postojeći sadržaji bili učinjeni primamljivijim za gledanje i bili prilagođeni 8K kvalitetu.

Pročitajte i:  Univerzitet Emory dodelio studentima 10.000 dolara za njihov alat za učenje zasnovan na AI a zatim ih suspendovao

PCPress.rs Image

Druga značajna novina odnosi se na The Wall koncept. The Wall, odnosno Zid, jeste najnoviji micro-LED ekran kreiran prevashodno za firme i okruženje van kućnih uslova, ali apsolutno vidimo potencijal da jednog dana svako u svom domu ima upravo jedan ovakav “zid” na kome će gledati sadržaje, kao u naučno-fantastičnim filmovima. Glavna karakteristika ovog samoemitujućeg displeja jeste modularnost dizajna, zahvaljujući čemu je moguće potpuno slobodno birati oblik i dimenzije uređaja kako bi se isti bolje uklopio u bilo koji prostor.

PCPress.rs Image

Treća značajna najava se ticala The Frame (Okvir) uređaja. Samsung je prošle godine izašao na tržište sa uređajima kojima je bio cilj ne samo da dobro služe tokom samog gledanja TV sadržaja, već i kada je televizor ugašen. Što se, po Samsung statistikama, dešava 20 sati dnevno, jer televizor aktivno radi samo 4 sata tokom svakog dana. Tako je kreiran televizor ultra-tankog okvira koji odlično služi i kao okvir za umetničko delo koje krasi zid.

PCPress.rs Image

Stoga je Samsung uradio nekoliko stvari. Najpre, predstavljen je novi model dijagonale 49″, za koji u kompaniji kažu da će se lako uklopiti u bilo koji prostor sa svojim dimenzijama. Druga važna stvar jeste što je Samsung implementirao dodatak za jednostavno pronalaženje koje omogućava korisnicima da brzo i lako prikažu izdvojena umetnička dela bez potrebe za dodatnim pretragama.

Pročitajte i:  Samsungov Unpacked događaj zakazan za 10. jul

Samsung se udružio sa nekim od najpoznatijih svetskih umetničkih kuća, poput Berlinskog državnog muzeja, Muzeja Viktorije i Alberta, te Muzeja Tejt, kako bi u svom Art Shopu učinio dostupnim preko 850 umetničkih dela kojima korisnici mogu da ukrase svoje zidove na kojima inače vise televizori iz Frame serije. Isto tako, angažovao je četiri svetski poznata fotografa kako bi njihova umetnička dela učinio dostupnim na svojim televizorima iz Frame serije.

PCPress.rs Image

Najzad, Samsung je iskoristio sajam da najavi HW-N950 i HW-N850 premijum soundbar zvučnike, koji stižu sa Samsung i Harman Kardon potpisima. Oba zvučnika odlikuje vrhunski kvalitet zvuka, kao i upotreba Dolby Atmos i DTS:X tehnologija.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,