PC Press video: Rob našeg doba – ChatGPT, Danijel Milošević, Demotivacija

Da li je obrazovanje prevodilaca sve besmislenije u eri sve boljih mašinskih prevodilaca, kakva je budućnost pisane reči u digitalno doba, šta ga je nagnalo da promeni karijeru, kako je nastao projekat Demotivacija su samo neka od pitanja i tema o kojima smo za PC Press u video formatu razgovarali sa Danijelom Miloševićem, copywriter-om i idejnim tvorcem LinkedIn stranice Demotivacija koja je ove godine osvojila Top50 priznanje.

PCPress.rs Image

Danijel Milošević je po struci filolog germanista sa dugogodišnjim iskustvom u prevodilačkom, nastavničkom i lektorskom poslu. U jednom trenutku se zapitao “Ko piše ovo što prevodim?” i tako je završio u marketingu. Sada copywriter, brand strateg, osnivač stranice Demotivacija i agencije Meaning. Kao prevodilac, Danijel je radio sa brendovima poput Audi, VW, Toshiba… Kao kopirajter sada, pretežno radi sa tehnološkim kompanijama srednje veličine i korporacijama na komunikaciji i traži srž njihovog postojanja (zato mu se i firma zove Meaning). Danijel u portfoliju ima klijente poput Hello World, Payoneer, Smart Cat, Endava… Kreativni rad doživljava kao miks podataka, diplomatije i lucidnosti, a odnos u tom miksu još utvrđuje. Kako sam kaže, pored komercijalnog pisanja, voli šah, kafe-knjižare, film “Interstellar” i ćaskanje o smislu bilo čega. Hobije menja kao čarape. Otac je dvoje divne dece i okej čovek.

Pročitajte i:  PC Press video: Na društvenim mrežama mi fali da vidim talenat | Aleksa Simić, Halomilice

Ceo video intervju sa Danijelom možete pogledati na linku ispod:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,