BIZIT 2022

PC Savet: Brzo nalaženje kontakata u Outlook-u

outlook-2007 Gde god da radite u Outlook-u, pa poželite da bacite pogled na neki podatak o kontaktu, postoji i brži način nego da se postavite u folder Contacts (Kontakti), pa da tamo pretražujete. Počnite da koristite polje Find a Contact (Pronađi kontakt), kad je već toliko upadljivo u traci sa alatkama da ga ne možete promašiti. Dovoljno je da unesete deo imena i pritisnete Enter: pojaviće se okno sa suženim izborom mogućih imena; ako je zadati string nedvosmislen, okno sa podacima o kontaktu će odmah biti otvoreno.

Ako vam se čini da opisani postupak nije dovoljno udoban, to znači da još ne znate sve pojedinosti. Osim polja koja se odnose na ime i prezime, ovo polje za pronalaženje je osetljivo i na polje nadimka. Zato je zgodno da održavate i taj podatak, pogotovo ako je reč o bliskim osobama. Polje o kontaktu Nickname (Nadimak) pronaći ćete na drugoj kartici podataka o nekoj osobi.

Polje Find a Contact pamti sopstvenu istoriju upita, i to u obliku rezultujućih imena nakon uspešnog nalaženja i odabira. Sortiranje se obavlja tako da poslednje birani ostaje na vrhu. Štaviše, taj sadržaj ostaje trajno, čak i nakon ponovnog pokretanja sistema.

Pročitajte i:  Hakeri imaju alat za preuzimanje Gmail, Yahoo i Outlook mail-ova

Izvor: PC 1000

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,