PC Savet: Kako da snimite svoje podatke sa Facebook-a

facebook Aktivna upotreba društvene mreže Facebook prosto vas tera da postavljate što više fotografija i video klipova kako biste ih komentarisali s prijateljima. Ali šta se dešava ako želite da te sadržaje prebacite nazad na vaš računar? Fotke biste i mogli jednu po jednu da snimate na hard disk, ali video klipovi ostaju tamo… Ili je makar tako bilo dok Facebook nije predstavio novu uslugu koja omogućava da u jednom fajlu pokupite sve fotografije i video klipove koje ste postavili na sajt.

Prvi korak, nakon što ste se ulogovali na sajt, jeste da odete na meni Account i odaberete Account Settings. Ispod linka Account Settings trebalo bi da se nalazi novi link Download Your Data. Ako ga ne vidite, ne brinite – Facebook tek aktivira ovu uslugu i nemaju je svi još uvek. Ako imate link, postupak je sledeći.
Nakon što otvorite informacije o toj opciji kliknite na Download taster, te na novom prozorčiću opet kliknite na Download, a potom i na Okay. Ako ste pažljivo čitali, mogli ste saznati da će postupak prikupljanja vaših podataka potrajati neko vreme, te da ćete na e-mail dobiti informaciju kako da preuzmete sve slike i video klipove.

Pročitajte i:  Facebook menja svoju ciljnu grupu

U toj e-mail poruci ćete dobiti link na koji bi trebalo da kliknete. Otvoriće se nova stranica i biće traženo da ponovo uneste svoju Facebook šifru, kako biste dokazali da ste to zaista vi. Tek tada ćete moći da kliknete na Download Now taster da biste započeli preuzimanje podataka. U zavisnosti od toga koliko ste materijala postavljali na Facebook i brzine pristupa Internetu, preuzimanje može da potraje, a na kraju vam preostaje samo da raspakujete preuzetu arhivu.

Facebook komentari: