Pentagon zvanično objavio snimke NLO-a

Kao da svetu u ovom trenutku nije bilo dovoljno događaja o kojima treba da brine, sada imamo još jedan globalni izazov da se doda na listu: vanzemaljci. Pentagon je zvanično objavio tri video snimka na kojima je prikazan „neidentifikovani leteći objekat“ (to jest NLO) koji leti nebom iznad američkih vojnih baza. Snimke je ranije objavila 2007. godine privatna kompanija.

PCPress.rs Image

Molder i Skali bi bili ponosni

U klipovima se mogu čuti piloti koji su snimili materijal i koji su izrazili iznenađenje kako se brzo objekti kreću, ponavljajući slične aluzije iz 2017. godine, kada je pilot američke mornarice rekao za CNN da je video NLO kako se brzo kreće, „poput loptice za ping pong.“ Izveštaji poput ovih zapravo su doveli do toga da je Pentagon vodio zvaničan program identifikacije NLO-a pet godina, sve do 2012. godine, kada je nestalo finansiranje.

Što se tiče nedavnih posmatranja, Pentagon je ipak odlučio da objavi snimke „kako bi razjasnio bilo kakve zablude javnosti o tome da li su snimci koji kruže stvarni ili ne, ili da li se nešto krije iza tih snimaka“, izjavila je za CNN portparol Pentagona, Sue Gough. Dodala je da je „nakon detaljnog pregleda odeljenje utvrdilo da autorizovano objavljivanje ovih neklasifikovanih video zapisa ne otkriva nikakve osetljive mogućnosti ili sisteme i ne smeta naknadnim istraživanjima upada u vazdušni prostor neidentifikovanih letećih objekata“.

Dakle, ukratko, Pentagon kaže nema razloga za brigu – mada nisu tačno pojasnili šta su ti objekti. Ovakvi prikazi često se mogu pripisati vremenskim prilikama, testiranju letelica i drugim pojavama, ili kao što jedan od glasova u video snimcima spekuliše, to bi mogao biti samo dron.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,