Personalizovane Google novosti za ceo svet

Google se uvek trudio da isporuči ono što tražimo, međutim kompanija je poslednjih godina eksperimentisala sa načinima serviranja sadržaja, kako korisnici ne bi morali da traže svoj sadržaj. Google je s tom idejom napravio feed koji je vizuelno podeljen na personalizovane kartice koje se poklapaju sa onim što vas interesuje. Kada je Google dodao pregršt novih opcija u julu ove godine, bile su dostupne samo korisnicima iz Amerike, ali od danas 07. septembra dostupne su korisnicima širom sveta.

PCPress.rs Image

Za početak, feed će se pojaviti samo unutar Google aplikacije na Android uređajima. Međutim, kompanija kaže da radi na proširenju za iOS aplikaciju i za mobilnu mrežu. Ako posedujete Android telefon, jednostavno pokrenite Google aplikaciju, a feed treba da prikaže kartice na osnovu onoga što smatra da vas najviše zanima.

To mogu da budu najnovije vesti o vašem omiljenom sportskom timu, muzičke novosti, obaveštenja o novim filmovima i priče zasnovane na vašim interesima i hobijima. Ako se nešto pojavi što vas ne interesuje, možete jednostavno da izaberete meni ikonicu i obavestite Google da vam ne pokazuje više ništa u vezi sa tom temom ili sadržaj zasnovan na tim ključnim rečima. I obrnuto, ako vam se neka tema dopada jednostavno kliknete na dugme “Follow” pored pretrage koju želite da Google zabeleži i da vam stalno izbacuje novosti.

Pročitajte i:  Google.org pokreće AI akcelerator program vredan 20 miliona dolara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,