ePlaneta

Samsung Galaxy Note 8 predstavljen u Srbiji

Samsung Galaxy Note 8 je nakon svetske premijere predstavljen i u Srbiji, te će na srpskom tržištu biti dostupan od 15. septembra u crnoj i zlatnoj boji kućišta, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 126.999 dinara. Uređaj će moći da se kupi kod operatora MTS, Telenor i Vip Mobile, kao i maloprodajnih partnera CT, Gigatron, Handy, Positive line i Roaming.

PCPress.rs Image

Iako ima veći ekran od dosadašnjih Note uređaja, usko kućište omogućava udobno držanje u jednoj ruci. Beskonačni Quad HD+ Super AMOLED ekran dijagonale 6,3 inča omogućava korisnicima da vide više i skroluju manje. Note 8 donosi i unapređenu verziju S Pen olovke, sa tanjim vrhom i boljom osetljivošću na pritisak. Omogućeno je i deljenje animiranog teksta ili crteža kroz različite platforme koje podržavaju animirane GIF-ove. Model je opremljen sa dve zadnje kamere od po 12 megapiksela sa optičkom stabilizacijom slike na širokougaonom i telefoto objektivu, te prednjom kamerom od 8 megapiksela, sa auto-fokusom za oštre selfi fotografije i video razgovore.

PCPress.rs Image

Uređaj je otporan na vodu i prašinu (standard IP68), a po ekranu je moguće pisanje i kada je mokar. Podržava brzo bežično punjenje, a nudi i spektar opcija za biometrijsku autentikaciju – uključujući i snimanje dužice i otiska prsta. Ima 6 GB RAM-a, procesor od 10 nm i memoriju koja se može proširiti do 256 GB.

Galaxy Note 8 omogućava i upotrebu Samsung DeX opcije kada je korisnicima potrebno da lako presele rad sa svog telefona na desktop računar, a poseduje i glasovnu komandu Bixby za ličniju interakciju korisnika sa telefonom.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,