Top50 2023

Pexim finalizovao implementaciju novog Informacionog Sistema Komercijalne Banke

pexim-combank

Pexim i Komercijalna banka su finalizovali i poslednju fazu implementacije novog informacionog sistema banke. Kompletan projekat je započet pre nešto više od godinu dana i bilo je planirano da se završi do kraja ove godine. Prema svetskoj statistici, samo oko 15% ovako velikih projekata se završava na vreme i u okvirima planiranih budžeta tako da s ponosom možemo da kažemo da ovaj projekat pripada toj najboljoj svetskoj praksi.

„Imajući u vidu veličinu banke, količinu podataka, kompleksnost organizacije i poslovnih procesa, ovaj projekat je jedan od najvećih te vrste u novijoj istoriji ICT tržišta u Srbiji, ali i u regionu“, izjavio je Miodrag Mirčetić, predsednik UO Pexim-a.
Komercijalna banka već ubire prve rezultate primene novog IS-a. Još od aprila ove godine, u produkciji je sistem za međunarodno poslovanje banke, koji je povećao efikasnost u radu kroz visok stepen STP-a i konsolidaciju troškova u domenu SWIFT mreže. Pored toga i backoffice sistem za rad sa privredom je u produkciji od avgusta. U ovom segmentu, takođe je povećana efikasnost ali je omogućena i značajno veća fleksibilnost i agilnost banke u domenu kreiranja novih proizvoda i servisa za klijente. Po završetku i poslednje faze projekta, koja obuhvata segment mreže filijala, platni sistem u zemlji i rad sa građanima, Komercijalna banka će dobiti zaokruženi moderan i efikasan informacioni sistem koji će obezbediti niže troškove poslovanja, veću efikasnost i agilnost na tržištu.

Pročitajte i:  Izvučeni dobitnici Giveaway-a za 3K pretplatnika na YouTube-u!

Izvor: Peksim, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,