Philips 275V8LA: Više nego što očekujete

Kada nekome treba novi monitor, ali nije siguran da li za surfovanje, filmove, kancelarijske poslove ili igranje, uglavnom se odluči za model kao što je Philips 275V8LA.

PCPress.rs Image

Generalno gledano, monitori su, sem u retkim situacijama, namenjeni različitim scenarijima korišćenja. Dizajneri i gejmeri uglavnom imaju svoje specifičnosti koje traže kod monitora, ali za ostalih 97 odsto korisnika monitor je univerzalna periferija koja treba da zadovolji veliki broj različitih tipova korišćenja. Philips 275V8LA je pravi primer jednog takvog modela.

Naravno, ima ih mnogo, ali se čini da je Philips ovim modelom uspeo da štriklira sve kućice za opštu upotrebu, bilo da vam monitor primarno treba za kuću ili kancelariju. Tako Philips 275V8LA ima veliki 27’’ ekran, popularnu QHD, 2K ili kako više volite da je zovete – 1440p rezoluciju. U pitanju je onaj međukorak između Full HD i 4K koji je dovoljno veliki da vam obezbedi prostranu radnu površinu, bez potrebe da u OS-u podižete skaliranje elemenata na 150 procenata. Bar kad je dijagonala od 27’’ u pitanju.

PCPress.rs Image

Panel koji koristi ovaj model je VA tipa, što znači da imate dobre uglove gledanja i visok kontrast, bilo da radite kancelarijski posao, gledate filmove ili se igrate u slobodno vreme. Ako želite dodatno da prilagodite prikaz, monitor dolazi s nekoliko predefinisanih režima koji optimizuju prikaz za neki od scenarija korišćenja, kao što su igranje, gledanje filmova/serija, Office ili ušteda potrošnje. Ukoliko, na primer, radite od kuće, Office režim je super, jer ga možete aktivirati i ostaviti do kraja radnog vremena, a onda ga prebaciti na neki drugi, u zavisnosti od toga da li čekate da gledate novu epizodu neke serije ili konačno isprobate Starfield.

Topla preporuka je da za rad na računaru posle 16 h aktivirate režim niskog plavog svetla (LowBlue mode) koji smanjuje ovaj deo spektra i tako manje opterećuje vaše oči. Naravno, kao što znate, uvek preporučujemo da pored monitora imate i neki sistem zvučnika, sa bar 2.1 konfiguracijom. Međutim, ako vam prostor, finansije ili ukućani to ne dozvoljavaju, Philips 275V8LA dolazi sa dva zvučnika snage po 2 W. Nije da će vas oduševiti svojim rasponom tonova koji pokrivaju i snagom, ali će i te kako poslužiti kao prva pomoć kada ne želite da nosite slušalice.

PCPress.rs Image

Gejmeri će se obradovati podršci za adaptivnu sinhronizaciju stope osvežavanja monitora i frejmova koje šalje grafika, efektivno smanjujući nepopularnu pojavu „cepanja” slike i seckanja.

Pročitajte i:  Pametna Philips lampa za izlazak sunca

Konekcije su raspoređene između modernih HDMI 1.4 i DisplayPort 1.2, bez VGA i DVI konektora. Nažalost, izostao je i USB-C za povezivanje jednim kablom, ali je ovaj konektor čest gost samo u skupljim kategorijama. U paketu dolazi kvalitetan HDMI, zajedno sa strujnim kablom, tako da neće biti potrebne dodatne investicije na ovom polju.

Integrisana stopica lepo balansira veliki panel iznad sebe, ali nema komplikovane elemente koji bi omogućili nešto napredniju ergonomiju, poput podešavanja po visini i rotacije. Srećom, ceo monitor možete malo nagnuti nazad ili napred, tako da prikaz najbolje prilagodite svojoj poziciji za rad ili gledanje s kauča.

Kada je dizajn u pitanju, Philips je sa 275V8LA igrao na sigurno. Tanki crni okviri sa gornje, leve i desne strane, čine ga idealnim za rad s nekoliko monitora, a Vesa sistem montiranja na zid je koristan kada želite da oslobodite prostor na radnom stolu i zglobnim adapterom omogućite jednostavnije prilagođavanje pozicije monitora.

PCPress.rs Image

Za sve nas neodlučne, Philips je sa 275V8LA odlučio da nam razreši dilemu i ponudi dobar, cenovno pristupačan proizvod za situacije kada hoćemo dobar, veliki višenamenski monitor.

Pročitajte i:  AOC osnažuje kreatore s Graphic Pro U3 serijom: vrhunsko platno za prave boje

Korisna adresa: philips.rs

Autor: Mirko Topalović

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,