Philips Hue osvetljenje sada može da se sinhronizuje sa Spotify muzikom

Od danas je moguće uparivanje Philips Hue pametnog osvetljenja sa Spotify nalogom, čime se dobija nova dimenzija slušanja muzike. Nešto slično tome bilo je već dostupno preko Hue Sync alata za PC, koji je „hvatao“ muziku (i sve ostale zvuke u sobi), i pretvarao ih u svetlosne efekte.

hue

Svetlo u ritmu muzike

Ipak, ova nova mogućnost obećava još dublju integraciju, jer se vezuje samo za muziku koja se sluša preko Spotify servisa, pa se prema tome mogu dobiti „čistiji“ svetlosni efekti. Nakon povezivanja naloga, Philips Hue aplikacija će prihvatati meta-podatke kroz Spotify, bez obzira na kom uređaju se muzika reprodukovala.

Ti podaci će se transformisati u napredne skripte za kontrolu osvetljenja, koje će obraćati pažnju ne samo na ritam pesme, već će reagovati i na žanr i raspoloženje koji pesma ostavlja. Korisnik može dodatno da personalizuje to iskustvo, odabirom kolorne palete i intenziteta osvetljenja.

Integracija je dostupna globalno, ali nije automatska. Da bi se izvršilo povezivanje ova dva sistema, potrebno je da se u Philips Hue mobilnoj aplikaciji (u verziji 4.0) ode u Explore sekciju i u Sync tabu čekira opcija Philips Hue + Spotify. Nakon toga samo je potrebno pratiti uputstva kako da se linkuje Spotify nalog. Za sada ova opcija radi sa kolornim Hue osvetljenjem koje je povezano na drugu generaciju Hue Bridge-a, mada će verovatno u narednim mesecima ta podrška biti proširena i na ostale Hue uređaje.

Pročitajte i:  Gemini će uskoro ući u vaše DM 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,