BIZIT plus

Philips monitor sa dodatnim e-Ink ekranom

Predugo gledanje u ekran zamara oči, pa je Philips rešio da pomogne korisnicima koji uglavnom koriste računar za čitanje tekstualnih sadržaja. Njihov najnoviji model, 24B1D5600 Dual Screen Display, kao što mu i ime kaže sastoji se iz dva dela. Prvi je standardni monitor dijagonale 23.8 inča i rezolucije 2.560 x 1.440 piksela. U pitanju je monitor prvenstveno osmišljen za poslovnu upotrebu, pa mu je stoga i maksimalno osvežavanje (samo) 75 Hz.

PCPress.rs Image

Ipak, ovaj monitor poseduje jednu jedinstvenu opciju. Uz desnu ivicu ekrana „prikačen“ je dodatni monitor dijagonale 13,3 inča, zasnovan na e-ink tehnologiji. Njegova rezolucija je 1.200 x 1600 piksela, a zbog svoje tehnologije nema boje, već je u stanju da prikaže samo različite nijanse sive. Takođe, nedostaje mu i osvetljenje, koje sve češće viđamo kod e-book čitača. S druge strane, velika dijagonala čini upotrebu ovog monitora pravim uživanjem. Ovim dodatkom, Philips je osigurao da korisnici mogu duže i bez zamaranja očiju da gledaju u ekran, naročito ako preko njega čitaju tekstualne sadržaje (knjige, PDF dokumenta…).

Pročitajte i:  Kobo najavio eBook čitače sa E-Ink ekranom u boji

Pomenuti delovi monitora se tretiraju zasebno, mogli bismo reći kao dva nezavisna uređaja postavljena na jednom postolju. Klasičan monitorski deo poseduje DisplayPort i USB-C ulaze, dok e-Ink deo nudi samo jedan USB-C port za konekciju. Na klasičnom delu monitora je zgodno što slika može da se prikazuje preko DisplayPort konektora, a da se USB-C istovremeno upotrebi za brzo punjenje uređaja (90 W). Takođe, USB-C može da se upotrebi i za povezivanje sa hab-om, koji donosi četiri USB-A porta i 10 Gbps mrežni konektor.

Philips 24B1D5600 monitor je za sada dostupan za kupovinu samo u Aziji, po ceni od 620 dolara.

Izvor: ExtremeTech

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,