BIZIT plus

Photoshop u okviru nove opcije koristi elemente veštačke inteligencije

Uklanjanje ljudskih, ili nekih drugih subjekata sa fotografije je danas prilično uobičajen trik, ali je još uvek jedan od najtežih, te najmanje razvijenih delova Photoshop-a. Adobe se sprema da to promeni, a zahvaljujući opciji koja koristi elemente veštačke inteligencije, pod nazivom Select Subject.

PCPress.rs Image

Korišćenje ove opcije će biti prilično jednostavno, pa će korisnici iz glavnog radnog prostora, ili iz “Select and Mask” moći da kliknu na fotografiju, te automatski selektuju sve objekte na njoj, posle čega će moći da izmene pozadinu ili uklone izabrane objekte.

Opcija je podržana Adobe-ovom AI platformom Sensei, koja koristi mašinsko učenje kako bi što preciznije prepoznavala objekte, zahvaljujući čemu može da ih izdvaja i iz najkompleksnijih pozadina. U nekim slučajevima detalji poput kose ili krzna nisu najbolje selektovani, ali će ova opcija to promeniti, te rešiti i neke druge probleme, dopuštajući dizajnerima da se fokusiraju na fine detalje. Budući da koristi mašinsko učenje, očekuje se da će se ovaj dodatak tokom vremena poboljšavati, kako u svoju arhivu bude skladištio više podataka o željenim ishodima u obradi fotografija.

Pročitajte i:  Ljubav i AI: Veštačka inteligencija i sastanak naslepo

Izvor: Engadget

Facebook komentari: