BIZIT plus

Pie nije ušao u septembarsku listu zastupljenosti na Android uređajima

Nakon samo dve nedelje od poslednjeg izveštaja, Google je 13. septembra objavio mesečni izveštaj o zastupljenosti određenih verzija Androida na mobilnim uređajima. S obzirom na vremensko trajanje, septembarska statistika je nepromenjena, pri čemu Android 9 Pie još uvek nije prisutan na listi ni nakon mesec dana od izlaska, što znači da je njegova zastupljenost manja od 0,1%. Ova stagnacija je delom zbog Google-ove nedavne nedoslednosti u izveštajima. Statistika iz avgusta se pojavila poslednjeg dana u mesecu, jul je bio odložen, dok je izveštaj iz juna u potpunosti preskočen.

PCPress.rs Image

Android 9 Pie je dobio prvo ažuriranje sa Android sigurnosnim patch-om na početku ovog meseca, tako da bi trebalo da bude potpuno dostupan korisnicima Pixel i Pixel 2. Essential Phone je jedini uređaj pored Pixel-a koji ima Pie, dok nekoliko telefona različitih proizvođača testira operativni sistem.

Septembarske brojke su objavljene u četvrtak po planu, što je dobar znak povratka u doslednost, bez ikakve promene u izveštaju. Oreo je i dalje najnovija dostupna verzija pri čemu je verzija 8.0 zastupljena 11,4%, a 8.1 zastupljena 3,2%, što predstavlja 14,6% ukupne zastupljenosti. Nougat (7.0 i 7.1) ima istu zastupljenost od 30,8% koju je imao i prošlog meseca, Marshmallow (6.0) je sledeći sa 22,7%, a zatim sledi Lollipop (5.0 i 5.1) sa 19,2%. KitKat (4.4) je na 8,6% i Jelly Bean (4.1.x, 4.2.x i 4.3) na 3,5%. Ice Cream Sandwich (4.0.3 – 4.0.4) i Gingerbread (2.3.3 – 2.3.7) imaju po 0,3%.

Pročitajte i:  Google je otpustio 28 radnika koji su protestovali zbog "Projekta Nimbus"  

PCPress.rs Image

Izveštaj je sastavljen od informacija prikupljenih sa Android uređaja koji su pristupili Play Store-u tokom sedmodnevnog perioda koji se završio 13. septembra. Ono što dokazuje ovaj izveštaj je da Google zaista nije imao razloga da objavljuje brojke za septembar samo dve sedmice nakon objavljivanja avgustovskog izveštaja.

Izvor: 9to5Google

Facebook komentari: