Vertiv

Pinterest dodaje carousel u Story format

Pinterest sada prikazuje red priča na vrhu početnog ekrana kada otvorite aplikaciju. To je interfejs koji bi trebalo da izgleda poznato svima koji su koristili aplikaciju za društvene medije u poslednjih nekoliko godina: isti pristup koji su preuzeli Instagram, Twitter, Facebook Messenger i drugi. Promena će početi da se pojavljuje ovih dana na iOS-u i Android-u.

Pinterest radi na unapređivanju svog servisa

„Story Pins“ predstavljene su na Pinterestu u septembru. Oni rade kao gotovo bilo koji drugi format priče, sa kratkim video zapisima postavljenim unazad, na kojima biste mogli da tapkate za prelazak. Najviše su se razlikovali po načinu na koji ste ih pronašli.

Sada će se one Story Pins lakše isticati. Oni će se pojaviti na vrhu početnog ekrana, a aplikacija će čak predložiti priče kreatora koje ne pratite. Promena bi trebalo da podstakne angažovanje na pričama, a verovatno će podstaći i kreatore da i više počnu da objavljuju priče u aplikaciji. Pinterest-ove priče nisu prolazne kao kod većine drugih aplikacija, pa kad ih autori naprave, video snimci će se zadržati i napraviti biblioteku za uslugu koja će i dalje promovisati. Takođe, omogućeno je da se doda i carousel u ovaj novi format objava na Pinterestu, kako bi se autori podstakli na dodatnu kreativnost, a ljudi koji ih prate na bolju konzumaciju sadržaja.

Izvor: The Verge

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.