BIZIT plus

Pixel Fold, preklopni telefon sa savitljivim ekranom, stiže u junu

Google će u junu ove godine lansirati Pixel Fold, svoj prvi preklopni model telefona sa savitljivim ekranom. Očekuje se da će zvanična najava  ovog telefona biti na njihovoj godišnjoj konferenciji, Google I/O, koja će se održati 10. maja.

PCPress.rs Image

Prema dostupnim dokumentima, Google planira da fokus u marketinškim kampanjama za ovaj telefon stavi na vodotpornost i veličinu koja lako staje u džep. Spoljni ekran će imati dijagonalu od 5.8 inča, a kada se otvori, dobiće se dijagonala od 7.6 inča. Telefon će pokretati Tensor G2 čip, isti model koji će se nešto kasnije naći i u Pixel 7 i Pixel 7 Pro telefonima.

Očekuje se da će i Pixel Fold imati neke ekskluzivne funkcije, kao i ostali Google-ovi telefoni. Na primer, Pixel modeli imaju opcije za editovanje fotografija koje nisu dostupne na drugim modelima Android telefona, zasnovane na mogućnostima Tensor procesora.

Lansiranje ovog modela verovatno će dodatno poremetiti odnose između Google-a i Samsung-a. Pre nekoliko dana, vrednost deonica Alphabet-a pale su za 3.5 procenata, nakon što je objavljeno da Samsung razmišlja da u budućim modelima kao osnovni search engine postavi Binge, što će uticati na smanjenje godišnjeg prihoda Google-a za oko tri milijarde dolara.

Pročitajte i:  Google Messages će imati više smisla delite slike u RCS (Rich Communication Services) četovima

Pixel Fold, sa kodnim imenom „Felix“ koštaće 1.700 dolara, što znači da će biti oko 100 dolara jeftiniji od najvećeg konkurenta – Samsung Galaxy Z Fold 4. Pominje se i da će Google ponuditi vlasnicima Pixel telefona zamenu „staro za novo“, što će im omogućiti da za znatno manju sumu novca postanu vlasnici preklopnog telefona sa savitljivim ekranom. Takođe, očekuje se i da će kupci ovog telefona, kao poklon dobiti i Pixel Watch, pametni sat.

Izvor: CNBC

Facebook komentari: