BIZIT plus

Twitter ograničava tvitove zbog kršenja politike mržnje

Twitter možda ima manja ograničenja dok je na čelu kompanije Elon Musk. Međutim, Twitter je i dalje spreman da označi sadržaj koji je u suprotnosti sa njegovim pravilima. Twitter će označiti tvitove za koje veruje da krše njegovu politiku za mržnju. Kompanija će postaviti obaveštenje da ograničava „vidljivost“ problematične objave sa mogućnošću da korisnici saznaju više.

PCPress.rs Image

Twitter želi veću transparentnost

Oznake će pokrivati više vrsta kršenja politike u mesecima koji dolaze. Korisnici će na početku moći da pruže “povratne informacije” ako smatraju da je oznaka postavljena greškom. Međutim, moraće da sačekaju neko vreme da formalno ulože žalbu na odluku. Kompanija naglašava da oznake važe samo za pojedinačne tvitove a ne za ceo nalog.

Twitter ovo vidi kao odraz svoje filozofije „slobode govora, ali ne i slobode iz Musk-ove ere“. Kompanija neće uvoditi direktne zabrane u korist ograničavanja izloženosti sadržaju. Teoretski, ovo sprečava širenje uvredljivog govora bez potpunog blokiranja korisnika na Twitter-u. Takođe, promena obećava veću transparentnost. Musk je ukinuo zabrane brojnim korisnicima visokog profila, uključujući nalog bivšeg predsednika Trampa. Тakođe, bio je spreman da privremeno suspenduje Kanye West-а uprkos ukidanju trajne zabrane u novembru.

Pročitajte i:  Twitter se zvanično preselio na X.com

Ovaj potez možda neće zadovoljiti neke korisnike. Grupe koje se zalažu za određene interese kritikovale su Twitter jer ne čini dovoljno da zaštiti česte mete mržnje, kao što je LGBTQ zajednica. Iako se oni koji prekrše pravila i dalje mogu suočiti sa zabranama velika je verovatnoća da će ostati na Twitter-u.

Takođe, još uvek nije sigurno da će ovo zadovoljiti oglašivače koji napuštaju Twitter zbog zabrinutosti da bi se njihovi oglasi mogli prikazivati uz nepristojan materijal. I dok su zabrinuti zbog moguće cenzure, korisnici neće biti zadovoljni kada vide oznake koje etiketiraju vrednost njihove objave.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: