BIZIT plus

Plaid mora da plati 58 miliona dolara korisnicima drugih aplikacija

Plaid, koji povezuje bankovne račune potrošača sa uslugama kao što su Venmo, Robinhood, Coinbase i druge aplikacije, optužen je za prikupljanje velikog broja finansijskih podataka od potrošača.

Plaid mora da plati 58 miliona dolara korisnicima drugih aplikacija

Plaid optužen za prekomerno prikupljanje podataka korisnika

Iako je Plaid negirao optužbe, pristao je da plati 58 miliona dolara svim potrošačima sa povezanim bankovnim računom za bilo koju od svojih približno 5.000 klijentskih aplikacija. U tužbi je Plaid optužen da je prikupio više finansijskih podataka nego što je bilo potrebno od korisnika. Takođe se tvrdi da je kompanija dobila informacije za prijavu u banku korisnika putem sopstvenog interfejsa „Plaid Link“. Pored isplate od 58 miliona dolara, kompanija je bila primorana da promeni neke od svojih poslovnih praksi.

Milioni ljudi koriste aplikacije povezane sa Plaid-om. Ukoliko ste stanovnik SAD-a koji je imao bankovni račun povezan sa aplikacijom između 1. januara 2013. i 19. novembra 2021. godine, možete se kvalifikovati za primanje zahteva. Možda ste već primili e-mail o tužbi ili možete da proverite da li ste koristili aplikaciju koja ispunjava uslove. U svakom slučaju, imate rok do 28. aprila 2022. da podnesete svoj zahtev.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: