Playstation 4 dominira gejmerskom industrijom

Konzola je lansirana još 2013. godine, te od tada premašuje rekorde u prodaji, te dominira nad svim ostalim rivalskim proizvodima. Naravno, reč je o Sony Playstation 4 konzoli.

PCPress.rs Image

Tako bi Playstation 4 uskoro trebalo da stigne do tačke od 100 miliona prodatih jedinica širom sveta, budući da je od lansiranja 2013. godine do sada prodato preko 92 miliona konzola. Pored toga, i broj mesečnih korisnika na PlayStation platformi beleži konstantan porast, te je krajem novembra 2018. godine prešao broj od 90 miliona. Xbox One, sa druge strane, nije objavio informacije o broju prodatih jedinica još od 2015. godine, ali se prema izveštajima o prihodima kompanije došlo do zaključka da je u januaru 2016. godine prodato tek nešto više od 19 miliona jedinica. Nintendo Switch je od lansiranja u martu 2017. prodao tek 23 miliona jedinica, te PlayStation 4 ubedljivo vodi na igračkom tržištu.

PCPress.rs Image

Eksperti procenjuju da će Sony do trenutka kada mu se rivalske kompanije budu približile već lansirati PlayStation 5, što će mu doneti dodatnu prednost.

Pročitajte i:  Nintendo tuži kreatore Yuzu Switch emulatora za pirateriju

Izor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,