Data centri 2024

PlayStation 5 je najbrže prodavana Sony konzola

Od svog lansiranja u novembru prošle godine, PlayStation 5 je prodat u 10 miliona primeraka širom sveta. Sony Interactive Entertainment je povodom toga objavio da je ovo i zvanično najbrže prodavana Sony konzola do sada. Rezultat je još impresivniji ako se uzme u obzir da je praktično od samog početka prodaje postojao problem sa isporukom, jer broj napravljenih konzola nije mogao da zadovolji potražnju.

playstation

Za prodaju 10 miliona konzola kompaniji je trebalo ukupno 249 dana (ta brojka je dostignuta 18. jula). Prethodna konzola, PS4 dostigla je tu brojku za 271 dan od trenutka početka prodaje, dok je PS3 konzoli bilo potrebno dve godine i četiri meseca. PlayStation 2 je do te brojke stigla za nešto više od godinu dana.

Inače, PlayStation 4 je do sada, za osam godina, prodata u više od 114 miliona primeraka. Ako je suditi po brzini prodaje, možemo da očekujemo da će PlayStation 5 dostići i prestići ovu brojku.

Za najvećeg konkurenta, Xbox Series X, koja je lansirana 10. novembra, nema zvaničnih podataka o prodaji. Međutim, Satya Nadella, Microsoft CEO, nedavno je obavestio investitore da su Xbox Series X i Series S najbrže prodavane Microsoft konzole do sada. Nezavisni analitičari smatraju da je do kraja juna prodato oko 6.4 miliona Xbox Series X i Series S konzola.

Pročitajte i:  Oznaka „PS5 Pro Enhanced“ za Sony konzole

Izvor: Polygon

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,